*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 19.12.2017г., на територията на община Враца е проведена  специализирана операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. При проверка в помещение в кв.Кулата, служители на сектор „ Противодействие на икономическата престъпност“, са намерили и иззели 9 пакета съдържащи ситно нарязан тютюн.

                                     

За времето от 22.00ч. на 19.12.2017г., до 01.00ч. на 20.12.2017г., на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция  с цел: превантивна дейност, противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението, повишаване на  чувството за сигурност на гражданите. Нарушения не са установени.

 

След оперативно-следствени действия е установен лицето откраднало кухненски кантар, покривки  и обувки от столова в училище  в гр. Козлодуй. Деянието е извършено от малолетно  лице от гр.Козлодуй. Част от откраднатото  е намерено  и иззето от полицейските служители. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 19.12.2017г., при полицейска проверка в частен дом с.Борован, е установено неправомерно присъединяване към уличната ел.мрежа, с което е създадено условие за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Образувано  е БП.

 

            За времето от 19:00 ч. до 24.00 ч. на 19.12.2017г., на територията на селата: Боденец , Крапец, Върбешница, Горна Кремена, Долна Кремена, Кален, Цаконица, Горна Бешовица, е проведена специализирана операция  за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на засилено полицейско присъствие, безопасност на движението. Нарушения не са установени.

         

          За времето от 09.00ч. на 19.12.2017 г. до 06.00ч. на 20.12.2017 г., на  територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел    противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение.  Проверени са 17 автомобила и 32 лица. Констатирани са 5 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.

 

На  19.12.2017 г., в 15.30 ч. в с. Камено поле е спрян за проверка лек автомобил  „Опел Корса”, управляван от лицето П.А/21-годишна/ от същото село. Установено е, че водача е неправоспособен.

 

На 19.12.2017г., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 33 лица, 12  МПС, 2 питейни заведения. Установени са 6 нарушения.

 

            На 19.12.2017г., около 14.00ч. на бул.”Екз. Йосиф” в гр. Враца, лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от Г.Н./18г./ от с.Згориград, блъска паркиран извън пътното платно лек автомобил ”Хюндай”. Убити и ранени- няма. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Причина за катастрофата- несъобразена скорост. На водача е съставен акт по ЗДвП.

 

            На 19.12.2017г., около 17.50ч. в гр.Враца, на бул.” Втори юни, лек автомобил ”Рекстон” управляван от 65-годишен гражданин на Великобритания, със статут на продължително пребиваващ в Република  България,  блъснал на пешеходна пътека 45-годишна жена от гр. Враца, която е настанена в МБАЛ-Враца. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 19.12.2017г., около 17.30ч. в гр.Бяла Слатина, катастрофират  лек автомобил „Лада Нива“ и лек автомобил „Рено Сценик“. Установено е, че водача В.В./22г./ на лекия автомобил“Лада Нива“, е неправоспособен, а автомобила е без регистрационни табели.  Причината за катастрофата- отнемане на предимство от страна на водача В.В. Пробите за алкохол са отрицателни. Образувано  е БП.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez