*

ИЛИЯН НИСТОРОВ ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ

|

 В България е време вече да разберем , че съществуването на АДМИНИСТРАЦИЯ  не е "  една група хора ", и не може да се нарече класа, защото не може да бъде описвана по този класически “марксистки” начин ( защото тогава такава просто не е осмисляна ). А защото сме свидетели на трансформацията й , в която администрацията спасява България чрез основния икономически ресурс от 21- ви век -  "знанието".
                  Днес в глобалното време , администрацията е неизбежна , но същевременно полезна и съдбоносна , макар и не навсякъде и не във всичко ,  да работи с най - високия си умствен и административен капацитет .                                      Българската администрация... Те откакто са правителствата на ГЕРБ  работят успешно  , което и пандемията " COVID- 19 "не можа да ги обезсърчи, но и администрацията показа , че  помага на другите хора да живеят добре. 
                Всъщност, все по - масово   с онази малка власт, която притежава българската администрация все по - убедено доказва, че помага на другите да живеят с по-малко ненужна тревога и стрес. Особено в последните месеци на 2020 г.те с право могат да бъдат определени , като “хора на дълга” . Защото реално,  продуцират мисъл за оцеляване и развитие у стресираните. 
                Никога досега българската администрация не е била по - видима , и по- плодовита -  и в образованието , и в социалната сфера , и във външните ни отношения , и във вътрешните ни работи, и в строителството ,и в здравеопазването , и въобще навсякъде където има дейност .Това е така , защото признавано или не лицето на БЪЛГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ се реформира !
                 В действията , които продуцира се съдържа цялата  “държавност”. Правителството " Борисов - 3 " , с чест и отговорност прави България “социална държава” и по неоКейнсиански модел неговата администрация произведе  за другите , повече от очакваното . За , полезните, иноваторите, предприемчивите, работливите , които стоят на първа линия по работните си места и запазват България от банкрут !  
           Държавният бюджет на РБ за следващата година ще струва средно по 7 557 лв. на българските данъкоплатци. 
           Общо 52,5 млрд. лв. ще похарчи държавата през 2021 г. Разходната бележка показва разбивка на тази сума по функции, като разпределя средствата поравно върху всички български граждани.
             Размерът на държавния дълг към края на 2021 г. се очаква да достигне 31,9 млрд. лв. или по 4 589 лв. на човек от населението. 
             Това с две думи е бюджет за възстановяване и висок икономически растеж .
              Очевидно  е , че успеха на българите ще дойде и благодарение на администрацията , която не се страхува да  планира в условия на криза и да  вижда възможностите си за оцеляването на нацията .
 - Затова тя предлага работа, но предлага й  възможност.


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар