*

ИЛИЯН НИСТОРОВ: ДОВЕРЯВАМ СЕ ИНФОРМАЦИОННО ЗА СИТУАЦИЯТА В САЩ ЕДИНСТВЕНО НА БОРИСЛАВ ЦЕКОВ

|
ИЛИЯН НИСТОРОВ: ДОВЕРЯВАМ СЕ ИНФОРМАЦИОННО ЗА СИТУАЦИЯТА В САЩ ЕДИНСТВЕНО НА БОРИСЛАВ ЦЕКОВ

Уважаеми граждани на Р.България , 

                  Най - достоверната информация в България за събитията относно развитието на казуса с Президента Тръмп в САЩ  , получаваме от Борислав Цеков !
                   Борислав Цеков е доктор на юридически науки, интелигентен и умен българин , който чета и следя от години.
Абсолютно никой не е нужно да го чете или да се съобразява  с мен по това мнение. Но аз вярвам в компетенциите му по този исторически сложен казус.
                  Ето последната информация от днес 21.11.2020 г. от Борислав Цеков за събитията в САЩ :

Важно развитие
 
Върховният съд на САЩ, направи ново разпределение на съдиите, които отговарят за съответните федерални съдебни райони. Влиза в сила от 20 ноември. Вижте къде попадат спорните щати, за които кампанията на президента Тръмп твърди, че са налице масови фалшификации: 
 
 Уисконсин - Ейми Кони Барет;
Мичиган - Брет Кавано;
Джорджия - Кларънс Томас;
Пенсилвания - Самюъл Алито.
 
КАКВА Е СТРАТЕГИЯТА НА ПРАВНИЯ ЕКИП НА ПРЕЗИДЕНТА ТРЪМП? 
 
 Приятели, стратегията на правния екип на президента Тръмп е да се стигне до Върховния съд на САЩ. 
 За целта, освен солидни доказателства за изборните измами - каквито има! - е нужно да се изчерпят вьзможностите на щатско ниво. 
Ясно е, че на щатско ниво в спорните щати и изборната администрация, и щатските съдилища са под контрола на демократите. Затова те ще отказват да бъде проверявана валидността на бюлетините при повторните преброявания в Уисконсин и Джорджия, а съдилищата ще отхвърлят исковете. 
Това не е притеснително, нито неочаквано - просто е необходим етап в пътя до Върховния съд. 
Затова не се връзвайте на медийни сензации от типа "отхвърлиха иска на Трьмп в Пенсилвания", "няма доказателства" и др.под. Ясно е, че така ще стане. Но това са стъпки към Върховния съд. На американския адвокатски жаргон всичко това се нарича - "изграждаме дело за Върховния съд". 
Не слушайте и журналистическите претенции - ама, дайте ни доказателства. Запомнете! Никакви сериозни доказателстаа няма да бъдат дадени на медиите. Подчертавам - никакви! Защото такава публичност може да доведе до замитането на следи, натиск върху свидетели и пр. Никой сериозен адвокат не дава доказателстата на медиите преди да ги е представил в съда. Ще се публикуват само някои неща, но не и най-важните.
Във Върховния съд, както писах одеве, вече беше направено симптоматично преразпределение на съдиите, които ще бъдат доклалчици за спорните щати - Ейми Кони Барет за Уисконсин, Мичиган - Брет Кавано, Кларънс Томас за Джорджия, Самюъл Алито за Пенсилвания.
Освен доказателства за масови изборни измами и подмяна на реалните резултати чрез софтуера на Dominion Voting Systems, пред Върховния съд адвокатите на Трьмп ще пледират и за нарушения на американската конституция в Пенсилвания, конкретно - нарушаване на принципа на еднакво третиране. В този щат властите позволиха на изборната администрация вьв Филаделфия и Питсбърг, откъдето дойдоха ненормално голям брой гласове за Байдън, да зачитат (казано най-общо) за валидни бюлетини, които в другите окръзи от щата не са били зачитани.
Какъв ще е изходът от делото пред Върховния съд е трудно, да не кажа невъзможно да се прогнозира. Ако обаче Съдът анулира изборните резултати в един или повече щати, това ще означава, че е възможно никой да не постигне нужното мнозинство в Избирателната колегия от 270 гласа. Тогава се отива кьм т.нар. условен избор (contingent election). Писах подробно за тази процедура в моя личен профил в началото на тази седмица. Тук ще припомня само, че при тази процедура, Долната камара на Конгреса избира президент, като се гласува по щати, а Сенатът избира вицепрезидент с абсолютно мнозинство. С такава процедура, например, е бил избран за президент не кой да е, а един от "бащите-основатели" на американската нация Томас Джеферсън. При това е избран след 35 неуспешни гласувания в продължение на цяла седмица.
Така че - абстрахирайте се от медийната врява по темата и кой какво бил казал. Никакво значение няма това! Важна е процедурата и хладнокръвната юридическа работа по доказването пред съда. Както коментирах в медиите непосредствено след 3 ноември - тези избори ще се решат във Върховния съд."


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар