*

ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В БЕЛОГРАДЧИК

|
ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В БЕЛОГРАДЧИК

В присъствието на много деца и възрастни – родители, баби и дядовци, бяха запалени светлините на коледната елха в Белоградчик, която тази година е висока цели 16 метра. Те озариха небето в центъра на града и украсиха централния площад „Възраждане“. Сред участниците в тържеството бяха и кметът на общината Борис Николов и добрият Дядо Коледа. С много трепет и вълнение малчуганите заедно с всички присъстващи отброиха времето до запалването на светлините. Така бе поставено началото на наситената с културни събития Коледно-новогодишна програма на община Белоградчик в дните до края на 2018 година.

В студената декемврийска вечер децата истински се радваха и активно участваха в представените скечове, игри и забавления от артистите от Видинския драматичен театър Минка Сурдулова и Ирина Флорова.

Кметът Николов и Дядо Коледа раздадоха на всички деца празнични меденки, грижливо приготвени и декорирани от фирма „Ди арт“ – Видин. Тематични стихове и песни, посветени на най-светлите празници  – Рождество Христово и Нова година, представиха  възпитаници на госпожите Райна Георгиева и Ирена Александрова от подготвителната група „Калинки“ на детска градина „Иглика“.

Своя поздрав към всички граждани и гости на Белоградчик поднесоха танцовите  формации „Калина“ и „Рамонда“.

Пресслужба Община Белоградчик


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez