*

ГРАДСКОТО ИНДИВИДУАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО ШАХМАТ ЗА УЧЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В МЕЗДРА

|

Градското индивидуално първенство по стандартен шахмат за ученици се проведе в Мездра. Организатор на спортната проява, която е от програмата на 48-ите Празници на културата "Мездра - май", беше Шахматен клуб "Локомотив" с подкрепата на Община Мездра, а главен съдия - м. с. Тошко Кирков.

В турнира взеха участие 19 ученици - 13 от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 4-ма от СУ „Иван Вазов“ и 2-ма от ОУ „Христо Ботев“. Те бяха разпределени в две предварителни групи, в които играха по системата „всеки срещу всеки“. Класиралите се на първите три места в двете групи сформираха финална шестица, като резултатите в предварителните групи не се зачитаха.

Победител в турнира стана Даниел Коловски, третокласник в ОУ „Христо Ботев“, който събра максимален брой - 8 точки от 8 партии. На второ място се нареди седмокласничката в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Петя Иванова с 4 т., а на трето - Стилян Драгановски, третокласник в същото училище, с 3 точки.

Челната шестица допълниха петокласникът в СУ „Иван Вазов“, Светослав Димитров, третокласникът в ОУ „Христо Ботев“ Матео Кирков и седмокласникът в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Любомир Тошев.

Всички участници в турнира получиха грамоти и предметни награди, а призьорите - медали и книги на шахматна тематика, осигурени от Община Мездра.

В организацията на турнира се включиха активно родители, които взеха участие в почистването и декорирането с атрактивна украса на помещението, осигуриха лакомства и минерална вода за децата.

Ръководството на ШК "Локомотив" - Мездра благодари на родителите за оказаната от тях помощ и съпричастност!

Снимки: Василка Коловска

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар