*

ГОЛЯМАТА АКТРИСА ЕМИЛИЯ РАДЕВА С УЧАСТИЕ ВЪВ ФИЛМА „СВЕТЕЦЪТ СВЕТКАВИЦА”, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ПРОЖЕКТИРАН БЕЗПЛАТНО В ПЕТЪК ВЪВ ВРАЦА

|

Народната артистка Емилия Радева участва в една от възловите сцени във филма „Светецът светкавица”, който ще бъде прожектиран безплатно във Враца на 21 февруари от 18 часа в кино Метропол.

Голямата българска актриса озвучава сцена, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем на 3 януари 1950 година.

Поверената й част е една от най-ярките не само заради важния момент с намиране на мощите на великомъченика след 524 години на забвение, а и заради силното присъствие на госпожа Емилия Радева.

Тя, от името на старицата Макария, разказва за явяванията на свети Ефрем и за фактите и детайлите, които той е разкрил пред нея за своя живот – за детството си, бягството от родното място, заселването си в манастира „Благовещение на Пресвета Богородица” в днешното градче Неа Макри, както и за зверското мъченичество, което е преживял през 1426 година.

Тук може да видите част от сцената с гласа на Емилия Радева във филма „Светецът светкавица”.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gcsX3yx9-rs&feature=emb_logo

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez