*

ГЛЕДАЙТЕ, ВРАЧАНИ! ДА СЕ ЗНАЕ ЗАЩО ЩЕ ПЛАЩАМЕ 11 МИЛИОНА ЛЕВА

|

Публично обсъждане за поемане на нов общински дълг се проведе снощи /15 ноември/. Кметът на община Враца Калин Каменов подробно обясни причините, поради които се налага тази тежка мярка, а именно – нецелесъобразното изплащане на 11 милиона лева за довеждащия водопровод, направено от бившия кмет Николай Иванов, понастоящем народен представител от БСП.

За 11-те милиона се говори още от 2013 г., когато всъщност е извършено плащането, в навечерието на Коледните празници. Още тогава общинските съветници изразиха несъгласието и недоволството си от този акт, тъй като парите са преведени с ясното съзнание, че не могат да се извършат никакви дейности по проекта. В тази връзка бе проведено и извънредно заседание на местния парламент, в което взеха участие фирмите изпълнители, фирмата по надзора и кметския екип. Тогава стана категорично ясно, че 11-те милиона са преведени нецелесъобразно, без да се вземе предвид становището на надзора, че такова плащане не трябва да се извършва - http://modernavratza.com/na-vnimanieto-na-prokuraturata-na-vnimanieto-na-onezi-koito-dnes-se-iznenadvat-ot-problema-s-11-te-miliona_22782.html#.Wg1OmLRdKi4.

И тогава, както и сега, Николай Иванов съзря политическа атака, без да изпита и грам угризение и срам от действията си. И ако някой през 2013 г. е получил 11 милиона лева като коледен подарък, то врачани сега ще трябва да го плащат. 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez