*

ГЛЕДАЧ НА БОЛНИ ХОРА В ЧУЖБИНА – ПОЗИЦИЯ С МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ

|
ГЛЕДАЧ НА БОЛНИ ХОРА В ЧУЖБИНА – ПОЗИЦИЯ С МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ

Все по-често сред заминаващите българи има такива, които избират позицията на гледач на болни хора в чужбина. Въпреки всеобщия недоверчив поглед над тази работа и притеснението на всеки човек как ще се справи с грижите за непознат и болен, който не говори родния му език, все по-голяма част от местата в Германия на подобни позиции се заемат от българи.

А тези, които веднъж са пробвали, са изключително доволни от преживяното, защото да си гледач на болни хора в чужбина не е само работа, а емоция – да помагаш и да се чувстваш полезен за непознат, който е останал сам и едновременно с това да подсигуряваш собственото си финансово положение и пребиваване. Що се отнася до възнаграждението, то безспорно ще ви задоволи.

Работата обаче, подобно на всички други професии, има своите минуси, с които трябва да се съобразим, но има и предимства, които са достатъчно силни, че да ви подтикнат да изберете да сте гледач на болни хора в чужбина. Трябва да имате реална представа за това как работят подобни институции, за да не останете разочаровани.

На първо място, езиковите ви познания по немски трябва да са по-добри, отколкото е нужно за други професии, които може да изберете, защото комуникацията тук е от голямо значение и за вас, и за човека, за когото полагате грижи. Разговорите ви позволяват да организирате времето си заедно правилно, да задоволявате максимално нуждите му, но и от първо лице да опознаете духа на германските жители от преди и сега. Постоянната нужда от вербално общуване като гледач на болни хора в чужбина ще ви позволи драстично да подобрите езика си. Работната среда, в която ще се потопите, неизменно се различава от офис атмосферата. На подобна позиция имате възможност да се радвате на топлина и взаимност.

Организирането на вашето заминаване може да оставите на профилирани и доказани в тази област агенции, които ще се погрижат да пристигнете в чужбина и да се чувствате у дома си. Те имат дългогодишен опит в подбора на подходящи кадри и изпращането им в различни точки из Европа, предимно в Германия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez