*

ГЕРГАНА КОНОВА ОТ СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ВЪВ ВРАЦА ПОЛУЧИ ПОЧЕТНО ОТЛИЧИЕ НА МОН „НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА“

|

На специална церемония днес в кабинета по история на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца бе удостоена зрелостничката от випуск 2021 г. - Гергана Ангелова Конова с почетното отличие на Министерството на образованието и науката - „Национална диплома“. То има морална стойност и се присъжда на ученици с изключителни постижения в образованието.

Едва 29 зрелостници от 20 училища в страната ще получат националния приз за отличен успех. 

Истинска гордост е за нас, че именно Гергана Конова е една от двамата зрелостници от Северозападна България, отличени за получаване на националния приз.

Гергана Ангелова Конова завърши през настоящата учебна 2020/2021 година средното си образование. Тя има вписан в дипломата  успех Отличен  (6.00)  по всички учебни предмети от целия курс на обучение  в гимназиален етап, както и Отличен (6.00) от Държавните зрелостни изпити по Български език и литература и Английски език и завършва с пълно отличие.

В периода на обучение тя се прояви като изключително любознателна, отговорна, организирана, целенасочена, инициативна и мотивирана ученичка. Притежава разностранни интереси  и способности, както и лидерски качества и умения. Има високи постижения  във всички  олимпиади и състезания, в които е участвала – информационни технологии, история, английски език, български език и литература. Има редица престижни награди на национално ниво.

През годините Гергана Конова израсна като творческа и обществено ангажирана личност. Любовта й към четенето и книгите я свързва с Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. Тя е дарител, доброволен сътрудник и активен участник в инициативи, организирани от библиотеката. Има и собствено изследване, с което участва в научна конференция, посветена на местната история и традиции.

Нееднократно е награждавана с грамоти за отличен успех и принос за издигане авторитета на училището. За пълно отличие в дипломата за средно образование е удостоена с почетен знак „Плакет“ от ръководството и педагогическия колектив на училището.

Гергана ще продължи висшето си образование " в Брюксел, Белгия, със специалност "Европейско и международно право“.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez