*

ФОНДАЦИЯ “ЗАЕДНО В ЧАС” ОРГАНИЗИРА ДИСКУСИИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВРАЦА И МОНТАНА

|
ФОНДАЦИЯ “ЗАЕДНО В ЧАС”  ОРГАНИЗИРА ДИСКУСИИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВРАЦА И МОНТАНА

Как трябва да изглежда училището в 21. век и как заедно можем да работим за положителна промяна в най-важната сфера за успешно развитие на обществото в България - образованието. Това са основните теми на дискусиите “Поведи промяната”, които ще се проведат на 23-ти и 24-ти януари в Монтана и Враца. Срещите са организирани от фондация “Заедно в час”.

“Заедно в час” е неправителствена организация, която работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо от своя социално-икономически произход и населеното място, в което е родено. Фондацията подбира, обучава и подкрепя професионалисти от различни сфери да станат учители на ученици, които имат най-голяма нужда от мотивация. По програмата на организацията преподават над 160 учители в 12 региона на България. В момента тече кампания за набиране на нови участници, които да влязат в училище от септември 2018 г.

Дискусията в Монтана ще се състои на 23. януари от 18:30 ч. в Общинския младежки дом, а тази във Враца - на 24. януари от 19 ч. в Младежкия център - Враца с подкрепата на СНЦ "Аз обичам Враца". Поканени са всички мотивирани и ангажирани с темата образование хора, които вярват, че промяната в обществото зависи и от тях. “Заедно в час” иска да чуе техните идеи за това какво е нужно, за да може днешното образование да развива необходимите знания и умения у всяко едно дете.

В събитията ще участват учители по програма "Заедно в час", които преподават в регионите Враца и Монтана, както и нейни възпитаници. В момента трима участници по програмата преподават в три училища в област Монтана - в гр. Лом, гр. Чипровци и с. Ковачица. Учителите в област Враца са девет в шест училища - във Враца, Козлодуй, Хърлец, Търнава, Търнак и Бутан.

Присъствието на събитията е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на https://goo.gl/SCi5Ce (за Монтана) и на https://goo.gl/9uiPyh (за Враца).

Заедно в часе създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондацияАмерика за Българияи е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez