*

ФАКУЛТЕТЪТ „ОБЩЕСТВЕНО ЗДРАВЕ, ЗДРАВНИ ГРИЖИ И СПОРТ“ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ С РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ

|
ФАКУЛТЕТЪТ „ОБЩЕСТВЕНО ЗДРАВЕ, ЗДРАВНИ ГРИЖИ И СПОРТ“ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ С РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ

От 16 до 20 май 2022 г. ще се проведе Европейска седмица на общественото здраве, организирана от Българската асоциация по обществено здраве и Европейската асоциация по обществено здраве. Като редовни членове на асоциациите, преподавателите от катедра „Логопедия“ и катедра „Кинезитерапия“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ организират редица инициативи, имащи за цел да повишат осведомеността относно общественото здраве. Седмицата ще стартира с безплатна диагностика на постурални нарушения и диагностика на слуха.

На 16 май (понеделник) от 09:00 ч. до 12:00 ч. в зала 111 (Учебен корпус  № 8) ще се проведе безплатна диагностика и консултация със специалист при деца и юноши с постурални нарушения и проблеми с гръбначния стълб.

От 09:00 ч. до 11:00 ч. в зала 101 (Учебен корпус № 8) преподаватели от катедра „Логопедия“ ще извършват безплатна диагностика на слуха.

            В същия ден от 11:00 ч. до 12:00 ч. в зала 106 (Учебен корпус  № 8) и онлайн в платформата BigBlueButton ще се проведе семинар „Информираност за комуникативните нарушения сред младите хора“, който има за цел да запознае младежите с превенцията и ранното откриване на комуникативните нарушения и естеството на работа на логопеда.

 

             

 

           

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez