*

ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ „ИНОВАЦИИ В ПОЛИТИКАТА“ ТЪРСЯТ НАЙ-ДОБРИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАКТИКИ И ОТ БЪЛГАРИЯ ДО 15 ЮЛИ 2019 г.

|
ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ „ИНОВАЦИИ В ПОЛИТИКАТА“ ТЪРСЯТ НАЙ-ДОБРИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАКТИКИ И ОТ БЪЛГАРИЯ ДО 15 ЮЛИ 2019 г.

Най-големият конкурс за креативни политически практики „Иновации в политиката“ е в своя разгар. За поредна година наградите отличават най-смелите и доказали се политически проекти в Европа.

 

Наградите „Иновации в политиката“ са най-престижното европейско отличие в публичната сфера, затова ако знаете и искате да номинирате български иновативен политически проект, имате възможност да го направите до 15 юли. Всички избрани финалисти от България ще бъдат официално поканени на гала церемонията на 3 декември в Берлин, затова не пропускайте и номинирайте български политически проект тук.

 

Механика на конкурса                                                                             

Принципът на участие е напълно прозрачен и няма друг аналог в Европа. Всеки eвропейски гражданин може да номинира български политик, работещ на местно, национално или европейско ниво. Отделно политически личности също могат да участват със собствени проекти, ако те покриват строгите критерии на конкурса. Условията за участие са проекта да е новаторски в своята среда като номинирането на инициатива не е обвързано със заплащане на такса или други разходи. Европейското жури впоследствие оценява проектите на база иновативност, участие на граждани в проекта и устойчивост.

 

Станете част от международното жури

Наградите дават още една интересна възможност за всички европейски граждани, посветени на подобряване на политиката в Европа. Ако искате да бъдете част от хората, които оценяват различните иновативни проекти от цяла Европа, можете да станете представител в международното жури. Условието е да сте над 16 години и да участвате в напълно прозрачен и справедлив процес, в който обикновените граждани на Европа избират финалистите в конкурса. Срокът за кандидатстване за жури е до 31 юли тук.

 

Категории

Категориите в конкурса се променят спрямо променящите се политически нужди. Тази година конкурса има нова 10-а категория ”Справяне с Covid-19“, инициирана вследствие на кризата, причинена от Covid-19. Останалите категории са: „Общество“, „Демократичност“, „Дигитализация“, „Екология“, „Образование“, “Икономика“, “Човешки права“, „Качество на живот“, „Регионално развитие“. Накрая ще бъдат избрани 10 победители в 10-те категории.

 

Участие на България до момента

Всяка година все повече български проекти взимат участие в престижния конкурс „Иновации в политиката“. През 2018-а година шест политически проекта от България успяха да се класират сред финалистите, а през 2019-а година за първи път български проект бе сред осемте победители на международния конкурс от основаването на наградите преди четири години. Миналата година имахме и рекорден брой от 7 финалиста, които се бориха с 80 избрани от цяла Европа инициативи.

 

Проектът-победител на община Рила „Достъпен туризъм за всички“ впечатли миналата година международното жури от над 1067 граждани от цяла Европа с иновативна услуга, която предлагат на хора с увреждания. Общината им представя възможност да обикалят туристически пътеки с помощта на безплатни асистент – екскурзоводи, които са икономически неактивни лица и специално обучени да бъдат асистенти на туристи с увреждания. Други успешни български проекти, които стигнаха до финал през 2019-а година бяха проекта „Здравословно хранене в детските градини и ясли“ на кмета на община Троян – Донка Михайлова, проекта „Умна библиотека“ на кмета на община Враца – Калин Каменов, инициативата на кмета на община Добрич Йордан Йорданов - „Чудната градина“, Ивелина Атанасова с проекта си „Дигиталните деца“ и проекта на министъра на образованието и науката тогава Красимир Вълчев „Иновативните училища: подобряване на качеството на образованието“.

 

Повече информация за конкурса „Иновации в политиката
2020 следете и на официалната страница на проекта и във Фейсбук.

 

В България официален представител на конкурса е комуникационната агенция All Channels Communications, а официални партньори на конкурса са Съвета за младежка политика, агенцията за иновации Innovation Starter, както и организацията „Работещи идеи“.

 

# # #

 

За повече информация:

Мария Барбутова

All Channels | PR

+359 888 41 55 94

mbarbutova@all-channels.com

 

За наградите „Иновации в политиката“

Наградите „Иновации в политиката“ са представени от Института за иновации в политиката, европейска организация , базирана във Виена и Берлин и партньори в Белгия, България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Литва, Ирландия, Италия, Полша, Словакия, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство. Мисията на института е да подобри политическата работа в Европа чрез награждаване и подкрепяне на смели, креативни политици, които правят нови открития и постигат конкретни резултати – независимо от партийната им принадлежност и нивото на политическата им длъжност. Наградите „Иновации в политиката“ ги приканват заедно с проектите си да стъпят в светлината на прожекторите като примери и вдъхновение за всички, които искат да доразвият и укрепят демократичната политика. Партньори в този проект са известни организации в Европа: Act.Now във Виена, All Channels Communication в София, Alter Ego във Великобритания, Arenaidé в Швеция, Ashoka Полша, Das Progressive Zentrum в Берлин, Дъблинският университет, Българско училище за политика, EuropaNova в Париж, Европейски форум Alpbach, Kongres Kobiet в Полша, Noesis в Милано и Рим, Out of the Box в Гърция, Кралското дружество на изкуството във Великобритания, SEESAME в Словакия и Szkoła Liderów и THINKTANK в Полша.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez