*

ЕВА МАЙДЕЛ ВЪВ ВРАЦА: ЕВРОПА ИМА НУЖДА ОТ ЛИДЕРИ И СВЕЖ ПОТЕНЦИАЛ

|

„Смятам, че има достойни представители на младото поколение, които яростно да защитават интересите на младите хора. Затова е важно да имаме силна активност на Евроизборите на 26 май, така че повече млади хора да представляват това, което ви интересува сега, защото то ще продължи да ви вълнува и в следващите години“. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел пред повече от 150 младежи и студенти във Враца.

 

„Европа има нужда от лидери и свеж потенциал, а аз във ваше лице виждам именно това.“ С тези думи Ева Майдел се обърна към посланиците на Европейския парламент от областния град и сподели, че тя е сред първите българки, участвали в Европейски младежки парламент преди повече от 15 години.

 

„Има много инвестиции в региона. Те търсят хора като вас – знаещи, можещи, владеещи езици. Може да се реализирате в родния си град, да създавате семействата си тук и да продължавате да инвестирате потенциала си във вашите населени места. Има редица инструментите, с които Европа може да направи това реалност“, допълни Майдел.

 

Като пример, който рефлектира върху бъдещето на младите хора, Ева Майдел посочи подкрепата за стартиращи компании (start-ups), които започват от млади хора с добри идеи.

 

„Организираме различни кампании, насочени към задържането на младите хора в страната. Една от тях е националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, благодарение на която над 10 000 млади хора намериха реализация чрез стаж и голяма част вече са работещи в български компании.

 

В рамките на срещата разговор с кандидата за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел, младите хора дискутираха теми от дейността й в мандат 2014-2019 г. в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и Комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент, като намаляване на таксите за преводи в евро и отпадане на роуминга, а също и възможности, които Европа предоставя за лично и професионално образование и развитие. Всички те се обединиха, че ще допринесат за общото бъдеще на Обединена Европа.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez