*

ДВЕ УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ ЗАКУПЯТ НОВИ ШКАФЧЕТА ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

|
ДВЕ УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ ЗАКУПЯТ НОВИ ШКАФЧЕТА ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

Две училища от Община Берковица ще закупят нови шкафчета за ученици от I до VII клас със средства по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. Това са Трето ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Замфирово.

Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от Министерството на образованието и науката. Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са в размер на 2 894 068 лв. Списъкът на класираните е публикуван на официалната страница на МОН.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez