*

ДВЕ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ В ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

|
ДВЕ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ В ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Въпреки ежеднево случващите се ужасни катастрофи в страната с множество загинали, въпреки предупрежденията на органите и въпреки сравнително доброто време, продължава битката по пътищата. Битка, с необясними и нелепи жертви, битка породена от невнимание, агресивност, самонадеяност.
В 16.55 часа вчера седемгодишният първолак от Липница Красимир слязъл от ученическия автобус след заниманията в средиищното школо. Още неосъзнало се, момчетцето било блъснато от летящият с висока скорост автобус "Сетра", който извозвал енергетици от Козлодуй за Враца, след работния ден. Блъснатият на автобусната спирка Краси е закаран веднага до Спешния център на врачанската болница. Той е с опасност за живота и лекарите продължават часове наред да се борят за живота му. Пострадалото дете е с много тежки черепно мозъчна и гръдна травми. След консултации с неврохирург е станало ясно, че състоянието му не позволява да бъде транспортиран до столичния институт "Пирогов" и засега момченцето остава на изкуствена белодробна вентилация и на лечение в ОАРИЛ при МБАЛ-Враца.
Тази сутрин стана втора тежка катастрофа, с участието на полицейски служител. На кръстовището на булевард "Мито Орозов" и "Стоян Заимов" на сфетофара са се сблъскали два автомобила "Форд". Единият е шофиран от Теодоси Станков на 41 години, началник отдел "тил" при Областна дирекция на МВР. Тежко е пострадала пътуващата с него съпруга Вилма Станкова на 42 години. С гръдна травма и счупени ребра, но в добро общо състояние, както съобщиха от врачанската болница, на полицейския служител са направени пълни изследвания, минал е на рентген и консултации с хирург. За него няма опасност за живота. По-тежко е състоянието на съпругата му Вилма, която вече е откарана в института "Пирогов" в София. В Спешния център на врачанското здравно заведение са и направили пълни изследвания, ренгенови снимки и скенер, повикани са веднага специалисти, невролог и хирург. Младата жена е със счупен шиен прешлен, сериозна черепно-мозъчна травма с кръвоизлив и с опасност за живота. Пострадал е в катастрофата, причините за която все още не се съобщават и петдесетгодишен мъж, В.Л. от Враца. И на него са направени веднага при приемането в Спешния център пълни изследвания, рентген и скенер, извикани са и лекари - консултанти. Мъжът се е отървал при жестокия удар само с контузии на шийните прешлени, без счупване и е освободен.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez Мери попинс - Враца