*

ДВЕ ГОДИШНИНИ ОТБЕЛЯЗА ОУ “СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В МАЛОРАД

|

Две годишнини - 125 години светско училище и 50 години от създаването на съвременната сграда на основно училище „ Св. Св. Кирил и Методий“ в село Малорад, бяха отбелязани днес. През 1969 година е отворена днешната сграда на училището, в което в момента се обучават 147 ученика, разпределени в 7 паралелки. Във всичките тези години училището възпитава подрастващото поколение в дух на национална гордост и самосъзнание, в дух на демократичните промени във вчерашния, днешния и утрешния ден. Опитвайки се да предадат на своите възпитаници човешка доброта, търпимост и толерантност в днешния забързан ден.

Тържеството бе уважено от кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова, заместник кмета Илияна Донкова, кмета на кметсво с. Малорад Цено Цоловски, кметовете на населените места Добролево – Илиян Буковски и село Сираково – Гриша Георгиев, Поли Маринова – представител на РУО – Враца, Йонка Донова – представител на„Амалипе“, директори на училища, детски градини, ЦПЛР.

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова поднесе поздравителен адрес и специален подарък за училището. С много вълнение инж. Тодорова поздрави учители, ученици, родители и персонала на училището.

Поздравителни адреси пристигнаха от Министъра на образованието, Янка Такева, директори на училища и детски градини на територията на община Борован и област Враца. Тържеството продължи с пищна програма на възпитаниците на училището.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez