*

ДПС ИЗПРАЩА „ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ“ ВЪВ ВРАЦА

|
ДПС ИЗПРАЩА „ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ“ ВЪВ ВРАЦА

Движението за права и свободи очевидно е твърдо решено да възстанови силните си позиции в област Враца, което се потвърждава от определянето на Йордан Цонев за водач на листата в предстоящите парламентарни избори.

ДПС постигна сериозни успехи в региона през 2013 и 2014 г. с избирането Камен Костадинов за народен представител от VI многомандатен избирателен район. Макар и с непълен мандат през 2013 г., Камен Костадинов успя да изпълни със съдържание позицията народен представител и успя да укрепи местните структури на организацията. След като Камен Костадинов избра през 2014 г. да бъде депутат от Велико Търново, в редиците на ДПС в област Враца настъпиха процеси на разделение, което доведе и до незадоволителни резултати на парламентарните избори през 2017 г.

Членовете на ДПС в област Враца очакваха за водач на листата да бъде определен човек, който да е наистина „висока топка“ – от нивото на Камен Костадинов, за да бъдат мотивирани да работят активно на изборите. От местното ръководство потвърдиха, че Йордан Цонев е бил сред номинираните от структурите, изключително доволни са от избора и редиците са в бойна готовност.

Йордан Цонев е роден прз 1956 година. Завършва „Икономика и организация на строителството“ във Висшия институт за народно стопанство във Варна. Владее руски и английски език.

Депутат е в 38-то Народно събрание от листата на СДС. Председател е на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента.
На 26 февруари 2000 година е избран за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата национална конференция на партията.
Йордан Цонев е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция

От листата на ДПС Йордан Цонев е избран за депутат в 40-то Народно събрание. Той става и заместник-председател на движението. Той е член на Комисията по бюджет и финанси и Делегацията в Интерпарламентарната асамблея по православие. В Централното оперативно бюро на ДПС отговаря за икономиката и бюджетната политика.
2009 година като мажоритарен кандидат на ДПС във 2 МИР-Бургас е избран за депутат в 41-то Народно събрание. Членува във Временна комисия по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (14.07.2009 - 21.07.2009). Заместник – председател е на Комисията по бюджет и финанси, в Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм. Участва във Временна анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев (02.09.2009 - 22.03.2010).

Йордан Цонев е член на постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez