*

ДМИТРО КУЛЕБА ПРЕД БНТ: ПОЛИТИЦИТЕ ПРОТИВ ВОЕННАТА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ НА СТРАНАТА СИ

|

Украинският министър на външните работи беше гост в предаването „Светът и ние“


Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба беше специален гост на Йоана Левиева-Сойър в предаването „Светът и ние“ по БНТ 1 на 20 април (сряда).

В ефира на БНТ Дмитро Кулеба се обърна към политиците, които говорят против осигуряването на военна помощ за Украйна:

Тези, които говорят против предоставянето на оръжия, вредят на собствената си страна. Ако войната не приключи, бежанският и икономическият натиск ще се увеличават, така че във ваш интерес е да ни помогнете бежанците ще се върнат у дома си и мирът ще бъде възстановен.“, заяви Дмитро Кулеба.

В студиото на „Светът и ние“ украинският министър на външните работи очерта и нещата, за които страната му не е склонна да направи компромис в преговорите с Русия:

Украйна няма да се откаже от териториалната си цялост, от правото си сама да решава външната си политика. Няма да позволим на руската армия да остане в териториите, окупирани след 24 февруари това са червени линии, които не можем да прекосим. Преговорите започнаха с ултиматум от Русия когато Русия престане да слага ултиматуми, а започне да предлага решения, преговорите ще потръгнат.“, каза Кулеба.

 

Целия разговор гледайте във видеото ТУК

 

*Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар