*

ДЕЦАТА НЯМАТ ЦВЯТ, А ВРАЦА НЕ Е ЗАЛОЖНИК НА ПАРТИЙНИ БИТКИ

|

Надпартийно и мъдро управленско поведение демонстрират от МК„БАСТА“

 

Местна коалиция „БАСТА“ откри официално предизборната си кампания и представи своята листа с кандидати за общински съветници. Идеите и концепцията за развитие на общината събраха много съмишленици - все хора с категорични позиции, управленски опит, сериозни професии и компетенции. Зад местна коалиция „БАСТА“ застават политическа партия БАСТА, Движението за права и свободи, НДСВ, Политическо движение Социалдемократи и политическа партия Новото време.

 

На „Местни избори 2019” Местна коалиция „БАСТА“ се явява с пълна кандидатска листа от 37 съветници. Сред кандидатите за общински съветници има председатели на партии, лекари и медицински сестри, учители, юристи, архитекти, актьори, земеделски производители, животновъди, банкери, финансисти, бизнесмени, журналисти и хора, работещи в сферата на услугите. Професионалните профили на хората показват експертиза за адекватно и законосъобразно развитие на града.

 

Младите хора не виждат бъдещето си във Враца. Младите хора търсят адекватно образование в други градове, дори в чужбина. Младите семейства искат децата им да получат добро образование и среда, в която да учат. Децата нямат цвят! Всички деца са равни и имат право на достъп до образователни институции и развита материална база, която им позволява да учат като европейци. Всички деца имат право на квалифициран и мотивиран екип от преподаватели и възпитатели, безопасни и достъпни детски и спортни площадки. Всички деца имат право на безплатни детски градини и ние ще се борим за тях“, заяви Елена Кирилова, дългогодишендиректор на детска градина „Единство, Творчество и красота“. Тя е доайен в сферата на образованието, част от екипа на един от най-успешните кметове на Враца - инж. ВойславБубев, в качеството си на главен експерт „Предучилищно образование“.

 

Денка Димитрова също е част от листата на МК „БАСТА“. Тя е юрист с богат опит. Нейната лична кауза е свързана със спазването на закона и законността при взимането на решения. „Виждайки случващото се в община Враца взех решение да се кандидатирам за общински съветник, за да кажа „Стига“ на възможностите за заобикаляне на закона“, мотивира решението си Николова и обеща да вложи цялата си енергия и опит в създаването на условия за прозрачност, законност и защита правата на врачани.

 

В листата на МК“БАСТА“ присъстват и имената на общинските съветници от „Либерален алианс-има бъдеще за Враца“ Светлин Герасимов и Николай Николов, които се обявиха за промяна на политическия модел на управление.

„За Враца мога да говоря много - за нередностите, за корупцията, за другоселците, които завладяха града ни. Враца трябва да се изправи и да промени това безобразие“, апелира Герасимов, който има опит в сферата на банковото дело.

Николай Николов пък е познат на врачани като честен бизнесмен и коректен работодател, предоставящ качествени услуги. „В листата за общински съветници трябва да присъстват хора, милеещи за Враца. Хора, които са избрали да живеят тук със семействата си. Хора, които развиват бизнеса си тук и създават работни места. На управлението трябва утвърдени лица, а не такива, борещи се само за власт и облаги“, допълни Николов.

 

Борислав Банчев, водач на листата за общински съветници на МК”БАСТА” и областен председател на Движението за права и свободи, също се обяви за промяна на политическия модел. Според него и хората в листата,България и Враца имат нужда от спешна промяна, защото ГЕРБ налага контрол и рекет на общините, като залогът за това са средствата по европейски програми. „Това ли е поведението на партия, която споделя ценности на ЕНП и поставя на първо място свободата и отговорността? Това трябва да спре. Невежеството, незнанието и страхът се превърнаха в стандарт за управлението на ГЕРБ. Колкото си по-прост и послушен, толкова по-бързо се издигаш. Насъскват ни един срещу друг, за да се караме помежду си, за да стоим долу в калта, а те да продължават да грабят. ГЕРБ е партия на олигарсите, а народът е беден. Народът е недоволен от неправдата, която вижда. Ние обаче не сме заложници, а свободни хора, изпълнени с решимост, затова трябва да действаме. Трябва да си върнем контрола чрез избори. Нека го направим на 27 октомври“, категорично заяви Банчев.

 

МК „БАСТА“ не издига кандидат за кмет, защото разпознава сред другите кандидати човек, достоен да управлява Общината. „Тозикандидат поставя в центъра на своята програма човека, врачанина, жителя на града и на селата в нашата община. Този човек се казва Момчил Младенов. Нека нашето поведение не ви изненадва. Това е надпартийно поведение, мъдро и достойно, което поставя Вашите интереси в центъра, а не партийните окраски. Враца няма цвят- има само врачани, които трябва да си върнат града!“, каза още Банчев.

 

 

Кандидатът за кмет Момчил Младенов благодари за подкрепата на МК“БАСТА“. „Смятам, че имам образование, опит и ясен план, с които да променя управлението на община Враца с фокус върху отделния човек и проблемите му, които са много по-важни от асфалта и плочките“, заяви Младенов.

 

Зад идеите на МК „БАСТА“ застават много врачани, които не са представители на партии и коалиции, които не са политически, но са обществено активни и ангажирани със съдбата на града. „Време е да си върнем контрола, време е да се изправим срещу корупцията, авторитарното управление и беззаконието. Да върнем Враца на врачани!“, призовават от коалицията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez