*

ДЕЦАТА НА МОРАВИЦА ВЛЯЗОХА В НАПЪЛНО ОБНОВЕНАТА СЛЕД ОСНОВЕН РЕМОНТ ДЕТСКА ГРАДИНА В СЕЛОТО

|

С водосвет за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Дилян Иванов, и празнична програма днес официално беше открита новата учебна година в детската градина в Моравица. Това лято забавачницата, която е филиал на ДГ „Роза“ - гр. Мездра, беше ремонтирана основно за пръв път от построяването на сградата преди близо половин век.

Цялостната реконструкция на източното крило на детската градина е извършена от служители на ОбП „Чистота“ и доброволци от селото с подкрепата на Община Мездра и с дарения на родолюбиви моравчани, които живеят у нас и в чужбина. Напълно обновени са занималнята, спалното помещение, приемната и съблекалнята, здравния кабинет, кухнята и складовите помещения. Старите дървени прозорци и врати са подменени с нова, PVC дограма, върху вътрешните стени е положен гипсокартон,  след което те са шпакловани и боядисани, а на пода е монтиран ламинат.

В словото си при откриването на учебната година директорът на ДГ „Роза“ Габриела Стойчева благодари специално на кмета на Моравица Росен Ценов, по чиято инициатива е извършен ремонтът, на кмета на Мездра Иван Аспарухов за оказаното съдействие от страна на Общината, както и на десетките доброволци и спомоществователи за положения от тях безвъзмезден труд и предоставени безвъзмездно средства.

Думи на благодарност към всички, допринесли за успешния завършек на това добро дело, отправиха също Росен Ценов и Иван Аспарухов. „Когато има единомислие, когато има желание за работа, нещата понякога се случват и без особен финансов ресурс, каза Аспарухов. Защото не са важни толкова средствата - важното е, че много хора бяха въвлечени в този процес. И затова искам да благодаря на Росен за неговата непримиримост.

Сигурен съм, че ако продължим по същия начин, ще обновим цялата детска градина. А, живот и здраве, ще вземем положително решение и за учебното заведение в селото. Защото какво е едно населено място без деца, без училище? Нека да ни е честита новата придобивка и успешна учебна година!“

Тържеството уважи ръководството на Община Мездра, директори на градски детски градини, родители.

През учебната 2020/2021 г. в детската градина в Моравица ще се обучават и възпитават 12 деца на възраст от 2 до 6 години. За тях ще се грижат 2 детски учителки и 1 помощник-възпитател.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez