*

ДЕЦА СЕ СЪБРАХА НА СПОРТЕН ТУРНИР „ДА ПРЕСКОЧИШ ХОРИЗОНТА“

|

„Ако искате да живеете добре, трябва да бъдете много работливи и отдадени в това, което правите. Трябва да разберете, че в живота нищо не се дава даром. Важното е да знаеш и да можеш. Затова ви призовавам да вярвате в себе си, да инвестирате в своите знания и умения, и да бъдете амбицирани всеки ден!“. Това каза кметът Калин Каменов при откриването на спортния турнир „Да прескочиш хоризонта“, който се проведе в двора на Средно училище „Козма Тричков“.

В спортната надпревара, взеха участие деца и младежи от Преходно жилище-Враца, Дома за деца лишени от родителска грижа „Асен Златаров“, Спортно училище „Св. Климент Охридски“, и Средно училище „Козма Тричков“. Те се състезаваха в дисциплините: футбол, тенис на маса и волейбол.

В рамките на проявата бе проведена и дискусионна лекция с демонстрация на тема : „Превенция на гръбначните изкривявания – проблеми и предизвикателства“, с лектор д-р Юлия Кънчева, специалист по физикална и рехабилитационна медицана.

Инициативите са част от дейностите по проект „ОТВЪД ХОРИЗОНТА – нови възможности за децата и младежите, настанени в резидентни социални услуги на територията на град Враца“.

На спортния турнир присъстваха ръководителят на проекта и председател на Управителния съвет на сдружение „Алианс Балкани“, директорът на СУ „Козма Тричков“ Нели Борчева, представители на социални услуги и др.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez