*

ДАМЯНОВСКА И БАНЧЕВ СИГНАЛИЗИРАХА ПРОКУРАТУРАТА ЗА НЕРЕДНОСТИ ПРИ РЕМОНТИ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ

|

Общинските съветници Цветелина Дамяновска и Борислав Банчев внесоха сигнал в Окръжна прокуратура-Враца за съмнителни ремонти дейности на детски градини и отклоняване на парични средства. Съветниците приложиха и обемна папка с документи, показващи конкретни цифри за извършени услуги от ОП“БКС“ и товарителници.

През септември 2018 г. е завършен ремонтът на Детска градина „Зора”. Изпълнител е фирма „Хидрострой” от Благоевград. Два месеца след дейностите Община Враца превежда 103 886 лв. по сметка на ДГ „Зора” в Банка ДСК с основание „субсидия текущ ремонт“. След като парите са постъпили в сметката, директорката на детското заведение е принуждавана да ги преведе по сметката на фирмата-изпълнител. Независимо от натиска на бившия кмет Калин Каменов, директорката е отказала да го направи. След това - на 4 декември 2018 г., посочената сума от сметката на детската градина е била върната в тази на Община Враца, и оттам вероятно директно е наредена по сметката на благоевградската фирма - изпълнител.

На сесия на общинския съвет поставих проблема пред общинското ръководство. Те обаче ми отговориха уклончиво и обвиниха директора на детското заведение в некомпетентност. Уж г-жа Георгиева е отказала да упражни правото си на възложител поради незнание как се правят обществени поръчки. Лично познавам повечето от директорите на детски градини и съм убедена, че след като успешно ръководят детските заведения, определено притежават необходимите качества, за да проведат една обществена поръчка“, заяви Цветелина Дамяновска. Тя допълни, че след като този проблем не е получил адекватен отговор от страна на ръководството на общината, общинските съветници са принудени да го отнесат до компетентните органи, които да се произнесат.  

Борислав Банчев подкрепи сигнала и заяви: „Това е само един пример от безбройните нередности на вече бившия кмет Каменов. За никой в града не е не е тайна, че обществените поръчки в общината се печелят чрез покани. Ето така действа камарилата от Благоевград. Прокурорите от Враца прецениха, че има основание в сигнала ми за ремонта на спортната зала на СУ “Христо Ботев“ и го отнесоха до Специализираната прокуратура. И тук очакваме компетентните органи да решат. Ние няма да се откажем да търсим законност в действията на Общината и да информираме съответните органи тогава, когато видим дори най-малко съмнение за корупция или нередност. При липса на диалог и прозрачност има съд и прокуратура“.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez