*

ДА МИСЛИМ ОТСЕГА ЗА ИЗБОРИТЕ !!!

|
ДА МИСЛИМ ОТСЕГА ЗА ИЗБОРИТЕ !!!

От много време наблюдавам едно кошмарно явление в публичната среда на България – хора, които заявяват претенции за власт се държат изключително агресивно, арогантно, обиждат, лъжат, правят опити за личностно злепоставяне на опоненти или политически противници и пр.

                 От опит го казвам, знайте, такива хора са негодни за управление. Те трябва да бъдат държани далеч от властта. Липсата на самоконтрол, мачкането на другия, манипулацията и лъжата са недопустими в рамките на властта, защото тя ги умножава и ги прави унищожителни за огромно количество хора. На всичкото отгоре влизат в домовете ни през телевизора, вкл. през социалните мрежи и „възпитават“ по този начин децата ни!

                     Подкрепяйте само тези, които се състезават с платформи, програми и идеи, с факти, доказателства и аргументи, и го правят възпитано и етично, както е прилично в едно цивилизовано общество. В противен случай ще продължим да дълбаем дъното.

                От избора на всеки зависи накъде ще тръгнем като общество и държава. Да, знам че генералните посоки са вече избрани – ЕС и НАТО, но това е факт отдавна и сега са важни вътрешните ни дела, а не папагалстването за геополитика. Следете коя партия какви цели поставя, кои приоритизира, следете с какви хора ги артикулира, следете как го прави и как го е правила защото... ляво и дясно има, консервативно и либерално също, но преди да бъдат такива или онакива кандидатстващите за власт трябва да бъдат преди всичко хора – образовани, с опит, възпитани и етични, пример за следване, а не клоуни за рейтинговане.

                  И ако не сте готови да поканите един кандидат за власт в къщи на вечеря, не го изпращайте в управлението на държавата !

 

 


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар