*

Д-Р ГРИГОР ТОМОВ: КОЦ ОБСЛУЖВА АМБУЛАТОРНО, ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ЛЕКАРИ

|
Д-Р ГРИГОР ТОМОВ: КОЦ ОБСЛУЖВА АМБУЛАТОРНО, ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ЛЕКАРИ

Още двама лекари от Комплексния онкологичен център във Враца са дали положителен резултат за COVID-19. Лечебното заведение е единственото на територията на Северозападна България и обслужва областите Враца, Монтана и Видин. Към момента заразени са 21 от работещите там - 7 лекари, трима санитари и 11 медицински сестри. Две от отделенията към момента приемат пациенти само амбулаторно.
„Продължаваме да тестваме хората, които работят в Онкодиспансера. Двама човека от Рентгеново отделение са с положителни проби. Продължаваме да изписваме болните. Тези в отделението по Медицинска онкология са изписани. В момента работим само амбулаторно с пациентите. 22-ма човека довършват лечението си в отделението по Лъчелечение. Работата не е застрашена, имаме достатъчно лекари, достатъчно смяна, с която можем да поемем амбулаторното лечение на всички пациенти от трите области. Заразените са от различни отделения. Има взаимозаменяемост. Дежурствата се спазват там, където има такива в отделенията, така че няма кой знае каква промяна в начина на работа”, заяви пред Нова телевизия д-р Григор Томов - управител на Комплексния онкологичен център
„Не срещаме затруднения към момента. Работи се както трябва, спазват се и противоепидемичните мерки. Има достатъчно лични предпазни средства. Извършва се текуща и крайна дезинфекция по правилата”, каза главната сестра Ваня Данчева.
„Основната част по овладяване на взрива в Комплексния онкологичен център вече е свършена. Ако има нови случаи, то няма да е взривообразно. Първоначално бяха определени некоректно контактните. Затова се стигна до големия брой заразени към момента. Лечението е реорганизирано и съгласувано с РЗИ и РЗОК, така че в 2 от отделенията няма лежащи пациенти“, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Кети Ценова. 

nova.bg

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez