*

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЕ ЗАДЪРЖА САМ

|
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЕ ЗАДЪРЖА САМ

Коледна приказка за читателите на Биволъ

от Румен Боев
http://bivol.bg

Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов е бил задържан в специализирана полицейска операция "Министър", която бе проведена под неговото лично ръководство.

Цветанов и разследващите са били изключително затруднени да установят в кой от шестте апартамента се намира обектът на разработката.

Специално сформирания по случая щаб, включващ освен господин Цветанов и главния прокурор, главния секретар на МВР, както и министър-председателя, предложил на Цветанов да издаде полицейска заповед за задържането си. Веднага след подписването й вътрешният министър сам постави белезници на ръцете си и, управлявайки полицейската патрулка, се отправи към най-близкото районно управление на СДВР.

На място министърът си извърши личен обиск, като предаде колана, връзките на обувките и копчетата от ръкавелите си. За останалите предмети написа саморъчно подробни обяснения.

Екип от специализирани прокурори и дознатели все още уточнява по кой текст от Наказателния кодекс ще бъде разследван Цветанов.

Източници от разследването разкриха, че Цветанов се е провалил на полиграфското изследване. Косми с неговото ДНК били открити по главата му, а отпечатъците в дома му съвпадали с неговите.

"Иззети са още кешови пари и бланкови документи, мобилни телефони и зарядните за тях. Доказателствата са безупречни. Вината е доказана по несъмнен начин." коментира самият Цветанов.

Източници близки до разследването споделиха, че ключова роля в разплитането на случая е изиграл близкия приятел на Цветан Цветанов - Веселин Маринов. Той най-вероятно ще стане защитен свидетел. Предполага се, че държавата ще смени самоличността му и ще го изпрати в чужбина.

Преди месец Цветанов сам е предложил телефонът му да бъде подслушван. Въпреки протестите на правозащитници той доброволно е дал на разследващите достъп до електронната си поща. Според източник пожелал анонимност, през последните седмици Цветанов се е разплащал само с белязани пари.

Цветан Цветанов е предложил полицаите участвали в операцията да бъдат наградени от вътрешния министър.

"С тази операция доказахме, че няма чадър над никого" - коментира Цветанов.

Искането за постоянното задържане на Цветанов ще се гледа от приятелката му и председател на Софийския градски съд Владимира Янева. Още преди седмица двамата са обсъдили делото и Цветанов е получил обещание, че ще бъде задържан от съда.

Вътрешният министър обаче изрази притеснения, защото мярката му за неотклонение щяла да стигне до апелативния съд. Той коментира евентуалното си освобождаване под гаранция така: "Пипалата на откопода са стигнали до висшите съдебни съдии, а когато парите шумят, се получават такива работи."

Вътрешният министър категорично отказа адвокатска защита: "Адвокатурата е част от организираната престъпност. Ползването на адвокат винаги е забавяло процеса, а аз съм против това."

Цветанов няма да подава оставка и увери, че ще може да изпълнява задълженията си и от ареста. Той се надява, че ще успее да създаде местна структура на ГЕРБ в ареста на бул. "Г.М.Димитров".

Текстът от хумористичната рубрика Рога и Копита. Весели празници!


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар