*

ЧЕЗ ПРИЗОВАВА ЗА РАЗУМНА УПОТРЕБА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

|
ЧЕЗ ПРИЗОВАВА ЗА РАЗУМНА УПОТРЕБА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Очаква се повишаване на консумацията в домакинствата поради поредицата от празнични дни

 

ЧЕЗ призовава клиентите да използват разумно и отговорно електроенергията през настъпващите коледни и новогодишни празници. Традиционно дългите поредици от неработни дни и приготовлението на празничните трапези водят до значително увеличение на консумацията на ток в домакинствата.

 

При подобно струпване на почивни дни и семейни празници хората прекарват много време в домовете си. Включват се повече и за по-дълго отоплителни уреди, готварските печки работят интензивно, хладилниците също консумират повече от обикновено заради по-голямото натоварване, а реално дори коледната и новогодишна украса често се захранва с електричество. Ето защо призоваваме нашите клиенти към разумно и отговорно потребление.

 

Ако по 2 часа ежедневно през 28 дни в месеца се използва готварска печка с мощност 3 KW, това ще струва на семейния бюджет 27,19 лв. Печка за отопление тип „духалка“ с мощност 2 KW ще допълни още 18,13 лв., ако работи по два часа дневно. Бойлерът ще изразходи 45,31 лв. за месеца, а ако използвате пералнята три пъти седмично по 1 час при 60 градуса, това ще ви струва 2,03 лв. За използване на 4 крушки от по 100 W за осветление, средно по 6 часа в денонощие, сумата е 10,88 лв. месечно.

 

В помощ на онези свои клиенти, които срещат затруднения при посрещането на разходите си за електроенергия през отоплителния период, ЧЕЗ продължава да прилага временното удължаване на срока за безлихвено плащане – от 10 на 20 дни. От миналата година компанията предлага и услугата „Персонален съветник“. Благодарение на нея потребителите могат да получат индивидуален план за разсрочено плащане на задълженията си, съобразен с индивидуалните им възможности. Услугата „Персонален съветник“ може да бъде заявена в Центровете за обслужване на клиенти в Западна България.

 

За всички свои клиенти, които се интересуват от начините за намаляване на сметките си за електричество, ЧЕЗ активно провежда информационни кампании. На корпоративния уебсайт www.cez.bg, в раздел „За клиента“ е разработена специална секция „Енергийна ефективност“, където клиентите могат да намерят разнообразни съвети за разумно и отговорно използване на електроенергията, както и калкулатор за изчисляване на месечната консумация.

 

С цел намаляване на крайното потребление на електроенергия компаниите от групата на ЧЕЗ в България прилагат различни мерки за енергийна ефективност и провеждат информационни и образователни кампании за потребителите.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez