*

БЯЛА СЛАТИНА -МЕСТНИТЕ КАУЗИ КАТО КАТАЛИЗАТОР НА ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ

|
БЯЛА СЛАТИНА -МЕСТНИТЕ КАУЗИ КАТО КАТАЛИЗАТОР НА ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ

От следващата пролет повечето възпитаници на ОУ „Христо Ботев” в белослатинското село Търнава ще ходят на училище с велосипед. Защото ще имат чисто нов велопаркинг. Техните връстници от начално училище „Цани Гинчев” в Бяла Слатина пък скоро ще се радват на своя библиотека. Специална „Стая на доброто“ ще популяризира доброволчеството сред учениците в ОУ „Св. Климент Охридски” в същия град.

Предстои обновяване на детския отдел на библиотеката и създаване на куклен театър в белослатинското читалище „Развитие 1892”, а читалище „Напредък 1897” ще издаде книга за историята на с. Търнава. Читалище „Н. Й. Вапцаров 1920” в с. Соколаре ще организира Великденски фестивал за децата от община Бяла Слатина.

Това са само част от новите проекти, финансирани от обществения дарителски фонд „Участвам, дарявам, променям“ в Бяла Слатина. Създаден от сдружение „Първи юни“ с подкрепата на фондация „Америка за България“ и с активното съдействие на общинската администрация преди три години, днес фондът е в основата на почти всички малки, но много важни за местните общности добротворчески инициативи в региона. Той осигурява средства за решаването на локални проблеми предимно от социален, културен и екологичен характер.

„Участвам, дарявам, променям“ се пълни от дарения и завещания от физически и юридически лица, които милеят за този край на България. От учредяването му през 2015 г. до сега са набрани близо 17 000 лв. С част от тях са обновени дворовете на детска градина „Радост” и начално училище „Цани Гинчев”, провеждат се творчески работилници за деца в читалище „Развитие 1892”, построена е сцена на открито в с. Попица.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez