*

BWIN РАЗКРИВА КАК ЮРГЕН КЛОП ВЛИЯЕ НА ПРОТИВНИКА

|
BWIN РАЗКРИВА КАК ЮРГЕН КЛОП ВЛИЯЕ НА ПРОТИВНИКА

Ритуалите преди мача са важна част от подготовката за големите дербита. Футболът, а и не само той, се е нагледал на стотици странности. Някои играчи спазват с маниакална обсесия всички действия, които някога са им донесли успех. Дали говорим за специфично обличане или точно определена набедена за късметлийска дреха? Или може би определени ритуали, като този на Юрген Клоп, който стоически наблюдава загрявката на противниковия отбор преди началото на мача. Според букмейкъра B win, немският мениджър определено оказва влияние на противника му изследвайки го с поглед.

Футболистът на Брайтън Глен Мъри разказва, че останал изумен, когато видял лудия поглед на Юрген Клоп да го преследва при загрявката преди мача между двата отбора.

Германецът отдавна е известен със своите странности. Той отказваше да докосне легендарната табела „Това е Анфийлд“, която стои над тунела, през който футболистите на двата тима излизат на митичния стадион. След като спечели Шампионската лига, Клоп наруши тази традиция. Но правилото да не докосват табелата важи за всички играчи на клуба, които не са печелили голям трофей с екипа на “червените”. Още в престоя си начело на Борусия Дортмунд, ексцентричният специалист бе известен с навика си да гледа в обратна посока, когато на терена се изпълнява дузпа.

Юрген се слави и с други нетрадиционни ритуали, но последното му изпълнение буди много въпроси. Дали търси тактически елемент в загрявката на противника?, Просто изучава съперниковите футболисти или пък иска да им повлияе психически. Може би, пък вече му е скучно да наблюдава своите възпитаници, с които е тренирал през цялата седмица.  

Какъвто и да е мотивът му, това побърква част от съперниците. Точно за това признава и Мъри:

„Клоп го прави преди началото на мачовете, не знам как никой друг не го е забелязал“ – споделя Мъри пред популярното британско спортно предаване talkSPORT.

„Той излиза от тунела, застава край страничната линия и се втренчва в една точка от противниковото поле. Наистина е отвратително. Просто си стой край терена и гледа как опонента загрява. Признавам, че ми повлия първия път. Няма как да не се запиташ: Какво по дяволите прави той? Дори не поглежда към собствения си отбор, просто се взира в нас.“

„Никога не разваля гледката си, следи внимателно абсолютно цялата загрявка. Целият отбор започва да говори. Всеки се пита: Какво точно гледа? Мисля, че това е някакъв опит да влезе в главата на противника“. – завършва впечатленията си Мъри.

„Чайките“ спечелиха 4 точки в последните си два мача срещу Ливърпул, въпреки че бяха поставени в позицията на аутсайдер от Bwin. Явно ритуалът не винаги дава резултат.

Но футболистът на Брайтън не е единствения, който е забелязал странното поведение. За подобен случай разказва и един от играчите на Дарби Каунти.

„Беше забавно да чуя разказа на Глен, тъй като на мен ми се случи абсолютно същото нещо в мач за Купата на Лигата“ – разказва Бент.

„Ние просто си загрявахме, а той излезе от тунела, застана до линията и започна да ни наблюдава вторачено. Нашият мениджър Найджъл Питърсън дори отиде да попита всичко ли е наред. Да, да, всичко е точно! – отговори Юрген“.

Може и да не изглежда като нещо кой знае какво, но си представете дали ще може да се концентрирате, ако лудия поглед на Юрген ви следи при всяко докосване до топката. Може би, пък тъкмо това е причината, поради която „червените“ са сред фаворитите на Bwin за спечелване, както на Висшата лига, така и на Шампионската лига.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар