*

"БУНТЪТ НА 11-ТЕ СЕЛСКИ КМЕТА". НОВ ПЪРФОРМАНС ОТ ВРАЦА!

|

Ибо и това доживяхме Господи! Бунт на 11 селски кмета, да правят тайна завера за бунт срещу Калин Каменов - кмет на Община Враца, което отговаря на собствените им, а не на Конституционните разбирания за държавно управление. Но толкова са им възможностите Господи - не им прощавай, а ги склати, ако можеш!

Вчерашната 19.01.2016г./ "среща" на 11-те, отразена от световно дезинформационните - сайт тепкаво рекламиран от "Шоуто на Слави", и многотиражка, неотдавна наказана със 100 000 лева - показа, че врачани трудно могат да стигат до решение на екзистенциалния въпрос - "ЩО Е ТО СЕЛСКИ КМЕТ"? И по-важното - какви са неговите функции, правомощия и отговорности в МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ? Та тези 11 на брой, когато  бяха част от една клакьорстващо-разгулна КЛИКА на ограбилия чрез управлението си кмет на Община Враца - Николай Иванов, не се бунтуваха и бяха "публично обгрижвани“, а сега скрили се в някаква съмнителна дупка, търсят публичност чрез завера срещу Калин Каменов. Точно срещу кмета /също е избран от народа/, който се зае с финансовото оздравяване на ограбената Община Враца и то в името и на тези хора от 11-те села на Врачанска Община, чиито "смели" избраници сега се бунтуват срещу Калин Каменов.

Не съм сигурен, че тази поредна интрига, заформяща се като продължение на хибридната война срещу Калин Каменов, ще повиши авторитета на 11-те кмета в очите на съселяните им, които са ги избрали, но съм убеден че тези "бунтовници", с този си ход показват, че не са наясно дори с каква цел Конституцията на РБ им е предоставила възможност в името на народа да съхраняват  и управляват  ПЕЧАТА ЗА НОТАРИАЛНА ДОКАЗАТЕЛСТВЕНОСТ - ноторно определяща ги като народни избраници да доказват ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА. И кой да докаже каква е истината за тях и около тях и този бунт акт на държавно поведение на народни избраници ли е или поредния пърформанс от хибридната война срещу Калин Каменов.

Фактът, че във Враца няма медии го потвърди Тихомир Безлов от "Център за изследване на демокрацията". Тия дни се доказа, че във Враца няма независими  съд и Прокуратура, покрай случая със смъртта на Тошко и спешната Софийска бригада от 7 правоохранители, дошла да потуши изкуственото "обществено" напрежение, създадено в частност и от тези псевдо медии и съпричастна  към тях "гилдия" от кибици.  А от вчера /19. 01 .2016 г./, след тази тайна среща на 11-те бунтари кметове, вече е факт нов казус с две измерения. Или хората от Врачанска община са се излъгали "законово" /чрез ЗМСМА/ в тяхната визия за избор на най-достойния човек за управленец на населеното си място, или е крайно време за смяна на Конституцията и материалния закон /ЗМСМА/.

Нещо повече, във Враца преди години Прокуратурата и съда освободиха от правомощия кмета на едно врачанско селце /също избран от народа/ за ликвидиране на домашен любимец, а същите тези Прокуратура и съд от доста дълго време са слепи да се самосезират и освободят от правомощия един действащ селски негов колега /"водещ оратор" в бунта на 11-те/, нарушаващ публично  "Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен" /ДВ . бр. 37 от 5 май 2000 г., чрез публичното рекламиране на този режим чрез медии, селски празненства и най-престъпното окачване портрета на Т. Живков на кметството - считащ го за васално притежание, а не символ на демократичната по Конституция държава – РБ.

Най-лошото от целия този фарс е, че видно от образите на тези завераджии е ДОКАЗАТЕЛНО ЯСЕН ЦЕНТЪРА ИМ НА ВЛИЯНИЕ, КОЙТО ВЗИМА РЕШЕНИЯ /народният представител Красимир Богданов, който по време на изборите "докара" бежанци във Враца, за да подкрепи страховито Николай Иванов и Цветелина Дамяновска – председател на БСП - Враца, която ноторно доказа "независимостта" на Николай Иванов от БСП и ко., по време на същите избори /и ПОД ФОРМАТА на "избраници от народа" СЕ ОПИТВА ДА ГИ ИНСТИТУЦИОНАЛИЗИРА.

                 Време е във ВРАЦА ДА ВЛЯЗАТ СЪДЪТ И ПРОКУРАТУРАТА! Защото и този "бунт" е част от съвременната хибридна /а не художествена/ практика, за която надали хората са разбрали как и за кого гласуват.

Илиян НИСТОРОВ

икономист


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар