*

БСП: НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МЕСТНИТЕ ДНЪЦИ И ТАКСИ В ОБЩИНА РОМАН

|
БСП: НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МЕСТНИТЕ ДНЪЦИ И ТАКСИ В ОБЩИНА РОМАН

Прехвърлянето на тежестта от кризата с увеличаването на местните данъци и такси през 2021г няма да реши нито един проблем на община Роман. Социалистите още на 17 декември са изпратили жалба до Областна администрация – Враца, с която настояват да се предприемат всички правни и фактически действия за отмяна на проведеното на 15.12.2020г заседание на Общински съвет – Роман. Мотивите, изведени в жалбата са свързани с нарушение на чл.43 от Правилника за организация и дейността на общинския съвет и разпоредбите на ЗМСМА.

            Приетото увеличени с 50% на местните данъци и такси в община Роман за 2021г е неприемливо и антисоциално решение, което единствено ще прехвърли тежестта на кризата от институциите върху местните жители като засили процесите на обезлюдяване и увеличаваща се бедност. Увеличаването на данъчната тежест в момент на тежка здравна, социална и икономическа криза в най-бедния регион на Европа ще доведе единствено до невъзможност за плащане, увеличение на несъбираемостта на данъците и допълнително задлъжняване на гражданите на общината към институциите.

Подобни действия са в противоречие с поетите ангажименти към жителите на общината повреме на предизборната ни кампания и на политиката на БСП за социална солидарност и подкрепа за нуждаещите се. Позицията на подкрепилите въпросното решение е неприемлива и от социална и от политическа гледна точка. Апелираме към Областна администрация - Враца за незабавни действия по отмяна на въпроното решение на Общински ъвет – Роман и недопускане на прехвърляне на тежестта от институциите към жителите на област Враца.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez