*

БСП – ВРАЦА ЩЕ ТЪРСИ ШИРОКА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ЗА СПАСЯВАНЕ НА БОЛНИЦАТА

|
БСП – ВРАЦА ЩЕ ТЪРСИ ШИРОКА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ЗА СПАСЯВАНЕ НА БОЛНИЦАТА

„Поводът да потърсим медиите е неслучилата се извънредна сесия на общинския съвет, на която трябваше да се изслуша здравният министър Кирил Ананиев, или упълномощен от него представител, по въпроса за намерението да се преструктурира болницата в града ни. Мина законовият срок, в който трябваше да се проведе такова заседание. Единственото, което знаем по темата, и то от медиите, е, че председателят на общинския съвет е писал писмо до министъра“, коментира ситуацията областният лидер на левицата Иво Лилов. Той припомни, че инициираната от БСП подписка за свикване на извънредно заседание бе подкрепена от общо 17 съветници от всички парламентарни групи без тази на ГЕРБ.

Междувременно общинският лидер на БСП Цветелина Дамяновска провела разговор с шефа на местния парламент.

„Настоях планираното заседание да се проведе, въпреки отсъствието на представител на държавата. Нека се съберем, нека констатираме незаинтересоваността на здравното министерство и излезем с обща декларация за нашите искания!“, призова Дамяновска и добави, че ако няма воля това да се случи, ще се прибегне до друг, предвиден в закона, прийом – събиране на подписи от 1/5 от населението на общината.

Социалистите обвиниха и кметът на Враца. Според тях той не заема активна позиция за защитаването на правата на врачани по отношение на достъп до здравни услуги.

„Каменов се опитва да каже, че понеже Общината притежава 7-8% процента от дружеството, нищо не зависи от нея. Това категорично не е вярно“, смята Иво Лилов.

От своя страна, съветникът Иван Иванов припомни, че само за мандата на настоящия кмет ръководството на болницата се е сменило два пъти.

От БСП настояха от трибуната на общинския съвет да се чуят ясни, точни и конкретни действия за оздравяване на болницата.

„Не може да се водят само скрити разговори по министерски кабинети“, заявиха червените и припомниха, че от 4 години се говори за оздравителен план, но никой не знае какъв е той. Според тях нищо не пречи на държавата да субсидира оцеляването на болницата във Враца, както от нищото вдигнаха лечебно заведение в друг областен град - Ямбол. 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez