*

БОРОВАН БЕ ДОМАКИН НА ОБЛАСТНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

|

Областно ученическо състезание по безопасност на движението под надслов "Да запазим децата на пътя - 2019" се проведе днес в Борован. Организатори са Община Борован, Основно училище „Отец Паисий“ село Борован, Областна администрация - Враца, Център за методическа и възпитателна работа по БДП - Враца, Регионално управление по образованието град Враца, ОС на БЧК - Враца, Съюз на българските автомобилисти - Враца, Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР - Враца.Състезанието се проведе в Основно училище „Отец Паисий“ село Борован, миналогодишните победители във областната викторина.Участие взеха отборите победители в общинските състезания по БДП:

ОУ „ Отец Паисий“ село Борован;

ОУ „Отец Паисий“ град Мизия;

СУ „ Христо Ботев“ град Враца;

ОУ „ Христо Ботев“ град Бяла Слатина;

ОУ „ Христо Ботев“ град Козлодуй;

СУ „ Св.Св. Кирил и Методий“ град Криводол;

 

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова откри състезанието:

„…В качеството си на домакини ви приветстваме с добре дошли и ви пожелаваме успешна, ползотворна работа и достойно представяне на днешното състезание“

В отборите се включват ученици от 5, 6, и 7 клас. Състезанието се проведе на 5 етапа, в които под формата на въпроси, тестове и игри, са представени изучаваните познавателни структури, залегнали в учебните програми за учениците от 5-7 клас по БДП. На първо място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ град Враца, отборът ще вземе участие в Националното ученическо състезание по БДП. Учениците от отбора на училище „Отец Паисий“ село Борован  не спират да ни радват с добрата си подготовка по един важен за българите проблем – безопасността на движението по пътищата, Госпожа Евгения Коцовска за пореден път подготви учениците, които се представиха блестящо, те спечелиха достойното второ място.На трето място се класира отбора на Основно училище „Отец Паисий“ град Мизия.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez