*

БОРИСЛАВ БАНЧЕВ: МОБИЛНИ ПОЛИЦЕЙСКИ ГРУПИ ЩЕ ПАЗЯТ ГОРИТЕ

|

Заместник областният управител Борислав Банчев се срещна с комисар Росен Иванов, директор на ОД на МВР-Враца, Боян Тасков, началник на Районно управление на МВР–Бяла Слатина, инж. Ивайло Ангелов, директор на Държавно горско стопанство, и комисар Венцислав Петров, началник на отдел „Охранителна полиция”.

Сформира се работна група за разрешаване на въпроса с незаконната сеч на територията на областта, председателствана от г-н Банчев. С оглед зачестилите кражби от Държавен горски фонд се взе решение от комисията да се събира ежеседмично, като се оценява обстановката по линия кражба на горския фонд и да се отбелязват адекватни мероприятия свързани с незаконната сеч.

На първото съвещание се взе решение и за създаване на мобилни полицейски групи в районите на Роман, Мездра, Козлодуй, Враца, Оряхово, Бяла Слатина, които да осъществяват контрол съвместно със служителите на Държавно горско стопанство. Предвидени са проверки на транспортираната и съхранената незаконно придобита дървесина, както и проверки на незаконно закупилите такава.

Предвидено е нарушенията да се докладват на окръжния прокурор с оглед на организиране на ефективно бързо досъдебно производство.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez