*

БОМБИТЕ СЛЕД НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЗАПОЧНАХА ДА ГЪРМЯТ

|
БОМБИТЕ СЛЕД НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЗАПОЧНАХА ДА ГЪРМЯТ

Николай Иванов вече не е кмет на Враца, но последствията от неговото управление  тепърва ще вгорчават живота на врачани. Извършеният одит по водния цикъл показва 15 милиона лева дефицит по проекта. 11 от тях са онези 11 милиона, които Николай Иванов преведе в края на декември 2013 година, с ясното съзнание, че липсват строителни разрешителни и не могат да бъдат извършвани никакви дейности по изграждане на довеждащия водопровод от „Среченска бара“. Впоследствие стана ясно, че банковите гаранции по този договор са „потънали“ в КТБ. С други думи, кой каквото успял прибрал, а за врачани остана една студена, доста мътна и неприлично скъпа вода.

По думите на заместник кмета Мария Попова, останалите четири милиона /от 15-те дефицит/ пък въобще не е ясно къде са?! http://modernavratza.com/15-miliona-leva-ot-vodniya-cikal-sa-izcheznali-yako-dim_16383.html#.VnglbMTp2QA

Фирма „Понсстрой“, която изпълнява втори етап от проекта отказва да работи, в резултат на което улиците в града продължават да са като след война. А и няма никаква надежда Понсаджиите да се дръпнат и да довършат започнатото. Работата е докарана до там, че интересът им е да НЕ работят. Взели са милионите напред и сега няма сила, която да ги накара да свършат каквото и да е.

Интересна е реакцията на медиите, които изведнъж се изненадаха от съобщените факти, сякаш досега са живели на друга планета. Някои ловко се опитват да насочат прожекторите към звеното за управление, макар добре да знаят, че парите се изплащат само и единствено от кмета, в случая от Николай Иванов. Щедрата му ръка обаче е изсипала над 180 хиляди лева за последните 10 месеца в медийните панички, което обяснява великодушието на местните журналисти към вече мастития партиен функционер.

Питам се обаче докога новото ръководство ще държи братовчедката Розалинка, специалистката по европроекти Теодорка и ред други важни брънки от О.П.Г.-то, което съсипа Враца?

Не разбирам и докога прокуратурата ще се преструва на „умряла лисица“? Ни чула, ни видяла. Или изчаква да види накъде ще духне вятъра?!

Екипът на „МОДЕРНА ВРАЦА“ в продължение на три години се опитваше да привлича вниманието на гражданите върху престъпното управление на Николай Иванов, върху тоталния провал не само на водния цикъл, но и на всички останали проекти на града, но не срещаше подкрепа от пишещите братя. Нейсе... http://modernavratza.com/vrachani-gradat-ni-umira_11779.html#.VnglRcTp2QA

Валя КРЪСТЕВА


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар