*

БНТ 3 ИЗЛЪЧВА ФИНАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ДЖУДО

|

Обществената медия ще предава пряко от петък до неделя от 16:00 ч. първенството директно от София

            От днес, 29 април (петък) от 16:00 ч. БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по джудо. БНТ ще бъде телевизия-домакин при първото за страната ни домакинство на европейско първенство по джудо за мъже и жени. Шампионатът ще се проведе в „Арена Армеец“ от 29 април до 1 май, а Българската национална телевизия ще предава срещите на най-добрите джудисти на континента за всички държави в Европа. БНТ 3 ще излъчва финалите за отличията от петък до неделя от 16:00 ч. Коментатори на първенството ще бъдат Свобода Маданска и единственият българин – европейски шампион по джудо Георги Петров.

2 подвижни телевизионни станции и 11 камери ще осъществяват директното излъчване на финалите, а срещите в предварителните кръгове, полуфиналите и репешажите ще бъдат отново отразени от БНТ в стрийм секция на сайта на Европейския съюз по джудо.

            18 български състезатели ще се борят за отличията в 14-те категории. Най-големи са очакванията към европейските вицешампиони Ивайло Иванов /категория до 90 кг./, Янислав Герчев /до 60 кг./ и Ивелина Илиева /до 57 кг./, която се завръща отново към състезателна дейност. Марк Христов /до 73 кг./ постигна успехи в стартовете си преди европейското първенство, а в София дебют за България ще направи французойката Амели Гиюр /до 52 кг./. Конкуренцията ще бъде огромна – над 350 състезатели от 40 държави ще стартират на първенството в „Арена Армеец“.

            Европейското първенство по джудо е част от многото големи шампионати, които БНТ ще излъчи през 2022 г. Обществената медия ще направи зрителите си преки свидетели на европейските първенства по: художествена гимнастика /15-19 юни/, спортна гимнастика /11-21 август/, плуване /11-17 август/, лека атлетика /16-21 август/, баскетбол за мъже /1-18 септември/. БНТ ще излъчва и световните първенства по плувни спортове /17 юни-3 юли/, конен спорт /6-14 август/, борба /10-18 септември/, художествена гимнастика /14-18 септември/, а годината ще завърши със световното първенство по футбол в Катар от 21 ноември до 18 декември.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар