*

БЛИЗО 500 000 ЛЕВА ЗА РЕМОНТИ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ В МОНТАНА

|
БЛИЗО 500 000 ЛЕВА ЗА РЕМОНТИ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ В МОНТАНА

Близо 500 хиляди лева осигури община Монтана за подготовката на училищата и детските заведения за новата учебна година.

Със 120 000 са ремонтирани детските градини. Най-голяма част от тези средства, около 44 000 са отишли за ремонт на парното на 12 ЦДГ. Правени са поправки на покриви, ремонтирани са  занимални, сервизни помещения, допълвано е оборудването  на кухненските  блокове.

180 000 са вложени в подобряване сградите на учебните заведения. Други 177 000 лв ще отидат за саниране и цялостна подмяна на дограмата на Обединения детски комплекс. 40 % от тази сума осигурява програмата „Красива България".

В дните до първия училищен звънец ще бъдат почистени училищните дворове, ще бъдат поправени оградите. До края на настоящата седмица ще бъдат освежени пешеходните пътеки пред учебните и детски заведения.

Седем специални автобуса ще возят децата от селата на общината до училищата и детските градини в Монтана. Тази есен общината ще получи още един училищен автобус. Средношколците, които са навършили 16 години и продължават образованието си също ще могат да се возят с училищните автобуси. Те ще бъдат включени в списъците на пътуващите, след като директорите  на средните училища официално подадат справка в общината.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez