*

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР В СУ “ХРИСТО БОТЕВ” ВЪВ ВРАЦА

|

Коледна изложба-базар "Сурва весела година!" бе открита днес във фоайето на СУ “Христо Ботев” във Враца. Мероприятието е съвместна инициатива и представителна изява на групите по интереси "Шарена палитра", "Пъстра китка" и "Екоартработилница" по проекта на МОН "Твоят час".

Каузата на децата е благотворителна, а коледните сувенири, картички и сурвачки са изработени от ученици от първите, петите и шестите класове и техните родители. Празнично настроение създадоха танцьорите от "Пъстра китка". По този начин децата от трите творчески състава дават своя принос към благотворителната кауза на училището. Със събраните средства ще бъде подпомогнато тежко болно дете от 7-ми клас.

На днешния ден отбелязваме и един прекрасен български празник - Игнажден. Вярва се, че на този ден започва преходът от старата към новата година. На този ден се изпълнява обредът "Полазване". Важно е какъв "полазник" ще прекрачи най-напред прага на дома. Ако е добър човек, ще е здрава и добра годината, плодородна и успешна. Според друго поверие, на Игнажден не се иска и не се дава нищо назаем.

"Средствата, които ще съберем на този ден ще бъдат дадени не назаем, а от сърце за лечението на болно дете! Дано ние сме добрият полазник в дома му! И дано Новата година му донесе здраве!", казаха малките творци и техните ръководители.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez