*

БЛАГОРОДНИЦИ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА ПОСЕТИХА ЧЕРЕПИШКИЯ МАНАСТИРА

|

Малко след 11.00 часа днес н.в Симеон II, заедно с благородници от цяла Европа, пристигнаха на гара ерепиш. Поводът за царското гостуване бе 80-годишният юбилей на Сакс-Кобурггодски.

Кметът на Мездра инж. Генади Събков посрещна важните гости, като подари на негово величество реплика на Златен Ауреус на Север Александър от 3-и век, сечен в Римската Империя.

Официалната делегация посети Черепишкия манстир, като лично Врачанският митрополит Григорий отслужи литургия в храм „Света Богородица“, в чест на царското семейство. След това семейството на негово величество и гостите се запознаха с историята на светата обител и околностите.

В края на гостуването Симеон II поздрави гражданите, дашли да го поздравят за 80-тия му юбилей.

Сред благородниците бяха царското семейство- сестрата на Симеон II, княгиня Мрия-Луиза, съпругата на негово величество царица Маргарита Гомес-Асебо, принцовете Кубрат и Константин-Асен, както и дъщерята на Симеон II , Калина, екс.кралицата на Испания София, принц Александър Караджорджеви от сръбската династия, синът на албанския крал- Лека Първи, дъщерята на Крал Михай и съпругът й Раду, шефът на дома Сакс-Кобурггота херцог Андреас както й представители на германската аристокрация.  

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez