*

БДЖ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С УЧЕНИЦИ ОТ МЕЗДРА

|
БДЖ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С УЧЕНИЦИ ОТ МЕЗДРА

ОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Христо Ботев“ в Мездра бяха домакин на първите срещи, инициирани от “Холдинг БДЖ” по повод разкриването на паралелки за обучение и подготовка на кадри за експлоатация на железопътния транспорт. Срещите бяха водени от Десислава Стоянова – директор „Човешки ресурси“ в “БДЖ- Пътнически превози” ЕООД.
 
На срещите в двете училища, децата бяха запознати с възможностите, които железопътната компания предлага за ученици след завършен седми клас.
 
Експертите от държавния превозвач, раздадоха на учениците различни рекламни и презентационни материали, с които да разяснят как и под каква форма ще могат да кандидатстват за професия „Техник на жп техника“- специалност „Локомотиви и вагони“ с допълнителна правоспособност „Заварчик“, „Помощник –локомотивен машинист“ и „Ревизор вагони“ и втората професия „Електротехник“, специалност „Електрообзавеждане на подвижен железопътен състав“.
 
На срещите беше представен и рекламният видеоклип, който Община Мездра съвместно с „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД изготви, за популяризиране на първата подобна инициатива в страната.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez