*

БАСКЕТБОЛНИ ОТБОРИ ОТ ВРАЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА СПОРТА

|

Седем отбори от училища във Враца се включиха в Европейската седмица на спорта - #BeActive. Турнирът, който се проведе в залата на ППМГ “Акад.Иван Ценов”, бе открит от заместник-министъра на младежта и спорта - доц. д-р Стоян Андонов, който поздрави участниците от името на министър Красен Кралев. “Радостен съм от факта, че спорта в града се развива с изключителни темпове. Бъдете здрави и никога не се отказвайте от поставените си цели” - каза още доц. Андонов.

Зам. областният управител Мирослав Комитски заяви, че Враца е част от най-мащабната обществена кампания, насочена към популяризирането на спорта. Той посочи, че за последните четири години са осигурени средства за обновяването на спортната инфраструктура в града, като инвестициите в сферата ще продължат.

На събитието присъстваха още: изпълняващият длъжността кмет на Община Враца - Мария Попова, експертът към ММС за Северозападна България- Мария Георгиева, родители и представители на спортни клубове от града.

Състезателите бяха разделени в две възрастови категории - V-VIII клас и IX-XII клас.

В рамките на спортната среща, демонстрация на забивки направиха баскетболистът на Балкан - Крис Минков и състезатели от клуб “Ботев 2012”.

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта. През тази година мотото на Европейската седмица на спорта е “Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!".

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez