*

БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ И УСПЕХА ИМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

|

Миналата седмица от 24 юли до 29 юли 2017г. в Nene Valley  се проведе Европейско първенство  Large Scale Off Road. В него участие взеха представители на 15 държави и 85 състезатели в класовете 2WD, 4WD и LSOR SC . Българският национален отбор участва с 5 състезатели от СТМК- Враца, Асоциация на моделистите –София  и СКРУМ  - Варна: Светослав Янакиев, Емил Карамфилов, Сивил Антимов , з.м.с. Дамян Петров и  Мартин Петров -състезател и мениджър на отбора.
В клас LSOR SC  двама представители на България са  в топ десет на Европа – 5 –то място   за Сивил Антимов и 9-то  за Дамян Петров,  като за първи път на Европейско състезание  има представители на България на финал и то двама!

В същият клас другите  наши състезатели Мартин Петров   и Светослав Янакиев  са съответно 21- ви и 29 -ти . Безспорен успех  е и 26 –то място за  Емил Карамфилов  в клас 4WD  в крайното класиране.

На церемонията при награждаването  присъстваха  кмета на град Rushden  г-жа Барбара Джени , която връчи купите и медалите на финалистите, Представител на Община Бедфорд, Председателя на Европейската Федерация г-н Далас Матхейн  и други официални лица.

Впечатлени от  успеха на българските състезатели на европейското първенство,  от добрата организация на GP Леденика 2017 г. и след  проведени разговори с г-н Далас Матхейн, с г-н Сунали от MCD/ официален спроснор на първенството/ и с мениджъри на други отбори от Европа, ни насърчиха и дадоха своята подкрепа да кандидатстваме Европейското първенство  през 2020 година да се проведе  в България на Леденика. Това е огромна оценка за Българската Федерация по Автомоделни спортове.
Председателя на БФАМС г-н Янко Здравков изказва благодарности към българските състезатели за положения труд, отделено време и и финанси!


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez