*

БЪЛГАРСКИТЕ АВТОМОДЕЛИСТИ С ПРОБИВ НА HORIZON GRAND PRIX В ПРАГА

|

България е първа сред дебютантите на световното първенство,  организирано от Horizon Grand Prix - за автомодели, задвижвани  с водородни клетки. 

След редица технически проблеми, шампионите на България от националното издание на Horizon Grand Prix - отборът на СТМК – Враца, завоюва 11-то място в генералното и първо място сред дебютантите.

Класирането е голям успех, защото младите български състезатели успяха да победят всички други отбори дебютанти, представители на велики технологични сили - Германия, Франция, Холандия и Русия.

Българите в състав: Мартин Петров /ръководител/, Любомир Цветомиров, Самуил Кулев, Никола Костов и Александър Вълков стартираха силно и достигнаха до 3-та позиция в общото класиране, но тогава за тях започна серия от технически проблеми, свързани със замръзване на контейнерите с водород и от там бързото изтощаване на батерията. 

Опитът на другите отбори се оказа от много голямо значение в 6-часовото състезание и първите 5 места бяха окупирани от отборите на САЩ (Калифорния, Тексас, Чикаго, Ню Йорк и Бостън). Единствено българите в средата на състезанието успяваха да притесняват американската доминация в състезанието. Българският отбор бе заведен на този форум от Ивайло Бонев - представител на Технократи и организатор на Horizon Grand Prix - Bulgaria и подкрепян от представител на БФАМС - Дамян Петров и двама механици от СТМК Враца - Ивайло Кулев и Цветомир Михайлов. 
Следващият сезон в националното ни първенство, организирано съвместно от Технократи и Българската федерация по автомоделни спортове, се очаква участие да вземат десетки отбори от цялата страна и така страната ни да успее да излъчи отбор, който да се бори за призовите места в технологичната надпревара.

 

Класирането: http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/47079/236601

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez