*

АТРАКЦИОННО ВЛАКЧЕ ЩЕ ВОЗИ ГОСТИ ЗА ДЕТСКИ КАРНАВАЛ В ЧЕЛОПЕК

|
АТРАКЦИОННО ВЛАКЧЕ ЩЕ ВОЗИ ГОСТИ ЗА ДЕТСКИ КАРНАВАЛ В  ЧЕЛОПЕК

Второто атракционно влакче на Община Враца, което превозваше туристи в районна на местността Леденика, ще превозва всички желаещи, които искат да се включат в Детски карнавал “Магаренце” в село Челопек, на 26 август. Празникът се организира като финал на лятна академия "Ваканция на село". Допълнителната маршрутна линия се отпуска специално за събитието и бе утвърдена след проведено заседание на транспортна комисия, чийто председател е зам.-кметът на Община Враца по устройство на територията, строителство и обществени поръчки Мария Попова.

Цветната композиция ще тръгне на 26 август, в 09:00 ч. от площад „Христо Ботев“ и маршрутът й ще бъде село Челопек – къща - музей „Баба Илийца“ и обратно.

След провеждането на празника, атракционното влакче ще се движи по този маршрут само след предварителна заявка в ОП „Спорт и туризъм“.  При желание, ефектният транспорт може да се използва и за други празненства.

Маршрутът на цветната композиция, който е: площад „Христо Ботев“ /пред Гъбката/ - ресторант „Чайка“ - Долна лифтена станция при село Згориград и обратно до площада остава непроменен. Разписанието на тръгване също: от понеделник до петък: от 17:00 ч. до 20:00 ч.; събота и неделя: от 10:00 ч. до 20:00 ч. Интервалът за следваща линия е 1 час.

Всяко от атракционните влакчета е с капацитет 40 места, като курс ще се изпълнява при минимум 20 пътници. Цената на билетите са: възрастни - 2 лв.; деца от 4 до 7 г. - 1 лв.; ученици, студенти и пенсионери – 1.50 лв.; деца до 3-годишна възраст, включително, се возят безплатно.

Двете атракционни влакчета са част от проект „Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика – туризъм без сезони“.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez