*

АНТИСПИН КАМПАНИЯ ВЪВ ВИДИНСКО УЧИЛИЩЕ

|
АНТИСПИН КАМПАНИЯ ВЪВ ВИДИНСКО УЧИЛИЩЕ

Ученици от ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин, които са доброволци от Български младежки Червен кръст проведоха антиспин кампания в Гимназията във връзка с 1-и декември- Световния ден за борба срещу СПИН. Младите хора получиха презервативи, флаери и информационни материали с цел превенция срещу коварната болест.

Доброволците дадоха личен пример, като провериха своя ХИВ статус в училищния лекарски кабинет, където вчера в Гимназията бе екипът на Кaбинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Общо 42 ученици, учители и обслужващ персонал си направиха тест за СПИН.

Четирима ученици от ГПЧЕ "Йордан Радичков" /Кристиян Левашки, Михаил Цветанов, Тома Томов и Кристиан Нунов/ от отбора на "севера" ще вземат участие в "Мача на Звездите" тази вечер в спортна зала "Фестивална", където ще продължат дейностите на антиспин кампанията "Животът е безценен!". В програмата е предвидена и изява и на музикалната група към ГПЧЕ с ръководител Елка Владимирова. Ученици изработиха постери и картички по темата, които ще бъдат изложени в спортната зала.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez