*

АНАЛИЗ ЗА ДЕЙНОСТТА НА "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-ВРАЦА ЗА ПЪРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦА НА 2018 г.

|
АНАЛИЗ ЗА ДЕЙНОСТТА НА

На територията на ОД на МВР – Враца за първите три месеца на 2018г. са регистрирани общо 184 ПТП, от които:

             - 156 ПТП с материални щети;

             - 28 тежки ПТП, с 4 убити и 35 бр. леко и тежко ранени граждани.

По дни от седмицата, най-авариен е бил неделя, когато са настъпили общо 26 бр. ПТП, при които имаме 2 убити и 7 ранени. Този ден е с най голяма концентрация на движението с посока от малките населени места към големите такива. В ден четвъртък имаме общо 31 бр.ПТП при които имаме 6 бр. ранени граждани.

Най-много ПТП са настъпили в светлата част на денонощието, като най-фатални са били часовите интервали от 10.00 до 18,00ч., където имаме 3 убити и 26 леко и тежко ранени.

Тежки ПТП от вида “сблъскване между ППС“ са 15 бр. с 22 ранени граждани, Този вид ПТП се дължи преди всичко на скорост и неопитността и самонадеяността на водачите на МПС .

Блъскане на пешеходец/велосипедист:

Тежки ПТП от вида “блъскане на пешеходец” са 10 бр. с 4 убити и 10 ранени граждани. Този вид ПТП се дължи преди всичко на високата конфликтност между пешеходното и автомобилното движение, особено в големите градове, на пропуските в организацията на движението както и нивото на транспортната култура и дисциплина на участниците в движението.

         По клас на пътя, ПТП са разпределени равномерно на този етап, но в населените места и по общинската пътна мрежа имаме общо 104 бр. пътни произшествия с 2 убити и 22 ранени граждани.

Изводи: Най много ПТП са настъпили след движение с несъобразена скорост 75 бр., като тежките ПТП са 5 бр. с 1 убит и 8 леко и тежко ранени граждани.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez