*

АГЕНЦИЯТА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ В МОНТАНА ГЛОБИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

|
АГЕНЦИЯТА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ В МОНТАНА ГЛОБИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Инспектори глобиха хора, предлагали домашно сирене и яйца на пазара в Монтана. Агенцията по безопасност на храните състави 3 акта по 1500 лева всеки един от тях.
Производители на домашно сирене и яйца често предлагат на пазара в Монтана своята продукция. Те обаче не са изрядни и Агенцията по храните извърши акция с участието на полицията. При последната са глобени трима – един за предлагане на сирене и двама за продажбата на яйца, поясни д-р Иванка Делева, началник на отдел “Контрол на храни” в Областната дирекция по безопасност на храните:
"Искам да кажа на потребителите, когато пазаруват в кооперативния пазар в Монтана, да знаят, че там няма разрешение да се продават на открито яйца, сирене и каквито и да е храни от животински произход, също и зеленчукови консерви и други подобни. Ние правим проверки, но въпреки това понякога се появяват на пазара."
От началото на месеца инспекторите са извършили общо 118 проверки в производствени предприятия, складове на едро, търговски обекти, детски градини.
"Резултатът от тези проверки е 9 броя предписания, като едната част от предписанията касаят сградов фонд и оборудване, несъответствия вътре в помещенията. Връчени са предписания, защото не касае безопасността на храните."


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez