*

ABLE MENTOR ОТНОВО ВЪВ ВРАЦА

|
ABLE MENTOR ОТНОВО ВЪВ ВРАЦА

Ученици и професионалисти от Враца отново могат да участват в програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor. През новия 11-и сезон проектът се организира чрез Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Възможностите за участие ще бъдат представени на 20 февруари в 15 ч. в РБ „Христо Ботев” на улица „Петропавловска” №43.  

Програмата е насочена към ученици от 10 и 11 клас, които имат интересни идеи и новаторски дух. Първото издание на АBLE Mentor във Враца е било през 2016 година. Реализирани са 3 успешни сезона, организирани от „Враца софтуер общество”.

Създадена през 2013 г. от група приятели, обединени от членството си в Сдружение Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE). Програмата за индивидуално менторство продължава да се развива и благодарение на подкрепата на фондация „Америка за България“ има възможност да се реализира и във Враца. Участието в програмата е безплатно.

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата ABLE Mentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците.
Повече информация за програмата на: https://www.ablementor.bg/

Срокът за кандидатстване във Враца е до 1 март.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

ВМРО това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez