*

6 ЛЮБОПИТНИ ФАКТA ЗА НЕЙМАР

|
6 ЛЮБОПИТНИ ФАКТA ЗА НЕЙМАР

Бразилският футболен гений Неймар за пръв път улови очите на света чрез близо 100-милионната си сделка за трансфер с Барселона през 2013 г. Но през 2017 г. той счупи всички рекорди, като се присъедини към Пари Сен Жермен за трансфер на стойност 263 милиона долара. Неймар вече е постигнал толкова много, а е на 27-годишна възраст. Със сигурност за нашите читатели ще бъдат любопитни няколко интересни факта за Неймар, с които ще ви запознаем със съдействието на колегите от БетКредо

 

1. Неймар е играл само за Сантос преди да премине в Барселона 

 

Въпреки че Неймар показва своя голям талант в Сантос още от ранна възраст, не много хора знаят, че това е единственият отбор, за който някога е играл преди да замине за Испания. Той постъпва в академията на Сантос през 2003 г., когато е само на 11 и усъвършенства своите умения там. Може би това обяснява защо всички фенове бяха толкова емоционални, когато Неймар изигра последния си мач за бразилския клуб.

 

2. Неймар вкара 100-ия си професионален гол на 20-ия си рожден ден

 

На 5 февруари 2012 г. (денят на 20-ия рожден ден на Неймар) той отбеляза своя гол номер 100 в професионалната кариера срещу Палмейрас по класически начин за него. Не много футболисти могат да се похвалят с отбелязването на гол на рождения си ден, камо ли да поставят такъв важен рекорд. По-впечатляващото във всичко това е, че Неймар го направи на едва 20-годишна възраст. 

 

3. Неймар е бил много близо до трансфер в Реал Мадрид на 14 години 

 

Интересът на Реал Мадрид да се сдобие с Неймар беше доста известен в последно време, но сделката пропадна през лятото на 2011 г. Въпреки това, Неймар можеше да се присъедини към “лос бланкос”, когато беше едва на 14 години. Той дори отлетя за Испания и издържа всички тестове, но преди трансферът да може да бъде завършен, Сантос плати огромна сума, за да го задържи в Бразилия. 

 

4. Уест Хем е първият клуб, направил оферта за Неймар 

 

Неймар можеше да бъде играч на Уест Хем, ако сделката се бе случила преди няколко години. Всъщност Уест Хем е първият клуб, който забелязва уменията на бразилския играч и прави оферта от 12 милиона паунда, която веднага беше отказана. Въпреки това именно тази оферта изведе Неймар на международната сцена, тъй като след това Челси има сериозен интерес към играча, преди други клубове да влезнат в битка за бразилската звезда.

 

5. Неймар става баща на едва 19-годишна възраст 

 

Бразилецът става баща на 19-годишна възраст. Неймар не споделя на света коя всъщност е майката, за да „защитава нея и детето“. Това безспорно е сред най-интересните факти за Неймар.

 

6. Неймар е единственият бразилски спортист, който присъства на корицата на списание TIME 


Въпреки че Бразилия е страна, известна със своите спортни легенди, Неймар е единственият бразилски спортист, който украсява корицата на списание TIME. Всъщност единствените други бразилци, които се появяват на корицата на списание TIME, са политици. Това е наистина забележителен и още един от най-любопитните факти за Неймар.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez