*

40 ГОДИНИ В ЗЕЛЕНО

|
40 ГОДИНИ В ЗЕЛЕНО

Под мотото “40 години в зелено” на 8 април в Козлодуй – града на българската атомна централа, бяха засадени 40 дръвчета. Броят на фиданките символично отбелязва 40-годишнината на АЕЦ “Козлодуй”, която се навършва през тази година, и грижата на АЕЦ за чиста околна среда. Първите две дървета бяха засадени от изпълнителния директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов и от кмета на община Козлодуй Румен Маноев. “Това е хубав ден за Козлодуй. Тези дървета ще останат дълги години след нас. Искам да пожелая на града, докато атомната централа работи – и със седми, и с осми блок, тук да има една голяма гора, насадена от хора, чийто живот е минал в Козлодуй”, каза Иван Генов, след като засади своето дръвче.
В засаждането участваха представители на българския Съюз на ветераните в ядрената индустрия, Сдружение “Жените в ядрената индустрия – WiN България”, Българско ядрено дружество, Клуб на пенсионера и Клуб “История” към АЕЦ, млади специалисти от атомната  централа. В събитието се включиха и кметът на община Мизия – д-р Виолин Крушовенски, кметовете на село Хърлец – Огнемир Симов, село Гложене – Петко Петков, и село Бутан – Ивайло Иванов. Фиданка засади и Евгений Акимов – заместник-председател на Международния съюз на ветераните в атомната енергетика и промишленост.
Водещ на проявата бе Митко Янков, дългогодишен директор “Безопасност и качество” в атомната централа, сега председател на Съюза на ветераните в ядрената индустрия – България.
Младите дръвчета ще украсяват зелената площ в близост до Дома на енергетика и Спортния комплекс на АЕЦ в град Козлодуй. С тяхното засаждане, което се превърна в истински празник, бе сложено началото на поредицата от прояви, с които ще бъде отбелязана 40-годишнината на атомната централа.
 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez