*

30 ГОДИНИ НАГРАДИ „АСКЕЕР“ „РЕЦЕПТА ЗА КУЛТУРА“

|

В новия брой на „Рецепта за култура“ водещият Юрий Дачев ще припомни за 30 годишния юбилей на наградите „Аскеер“. Какво от вълненията, споровете и намеренията, свързани с това театрално събитие е останало в паметта ни – ще разкаже дългогодишният председател на фондацията Милен Миланов.

Още един юбилей ще отбележи предаването - на известния композитор и изпълнител Развигор Попов. Преди няколко дни той навърши 80 години.

Лятото и любовните триъгълници ще са тема на разговора с психолога Даниела Серданова.

А от изложбите в столицата са избрани две - на Веселин Василев в галерия „Академия“ и на Станислав Беловски в „Кредо Бонум“.

„Изгубени вещи“ - сборникът с разкази на Алберт Бенбасат, чиято премиера предстои, ще намери място в рубриката „Редове и междуредия“.

 

Не пропускайте „Рецепта за култура“ в събота, 6 юни, от 18 часа по БНТ2.

***

 

В България всекидневно и навсякъде се случват културни събития, „Рецепта за култура” се стреми да ги открие и покаже за зрителите. В рубриката "Портрет с думи" срещаме зрителите с известни личности в различни области на българската култура. Те споделят малко познати събития от живота си, днешния си поглед за случващото се, новите си намерения. Без сензации, без преднамерено атакуващи въпроси, без банални отговори.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez